Ако човек има голям брой бенки, тогава може да се

...
Ако човек има голям брой бенки, тогава може да се
Коментари Харесай

Ето на какви болести са симптом бенките

Ако човек има огромен брой бенки, тогава може да се подозира синдром на диспластичните невуси. Препоръчително е такива хора да посещават постоянно кожен лекар.

Най-добре ще е експертът да ви направи “карта ” на бенките. Лекарят ще ви снима и ще вкара информацията в компютъра.

По време на идващото посещаване (обикновено се насрочва през три до шест месеца) лекарят ще направи фотоси още веднъж, с цел да съпостави динамичността.

Трябва да бъдете внимателни, в случай че неотдавна се е появила бенка или тази, която си я имате от преди доста време, е почнала да се трансформира.

Ако невусът е станал несъразмерен, формата и контурите му са се трансформирали, появили са се разнообразни цветове, би трябвало да се прегледате при експерт, с цел да не пропуснете признаците на вероятно изродяване на бенката в рисков недоброкачествен меланом.

Между другото, вие и сами у дома, благодарение на ваш непосредствен може да си извършите такава “карта ” - снимайте бенките си, измерете размерите им и ги нанесете върху картата.

Направете нова карта след няколко месеца и сравнете резултатите. Ако откриете измененията, за които споменахме нагоре, не отлагайте консултацията с лека, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР