Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от

...
Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от
Коментари Харесай

Няма оцелели на този път: Българка се размина на косъм от смъртта в Израел

„ Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от летището, мисля, че в този миг нямаше да беседваме. Няма оживели на този път, всички, които са били там, са убити, разстреляни, отвлечени. ” Това съобщи Даниела Ангелова.

Тя описа за думите на детето й, което се е укрило по време на офанзивата от „ Хамас ”. „ Не поисквам на никоя майка да организира подобен диалог ”, сподели Даниела.

„ След 2 прелестни седмици, прекарани в България със фамилията на Емо, в събота, в 6 часа сутринта се качихме на аероплан от София за Тел Авив. Сестра ми трябваше да пристигна да ни посрещне на летището. По време на полета нямахме никаква визия какво се е случило в Израел. Когато кацнахме, на телефоните си започнахме да получаваме стотици известия – от другари, от самия кибуц. Сестра ми сподели, че няма по какъв начин да пристигна да ни посрещне, тъй като пътят от летището до нас е затворен и не е безвредно да се пътува по него ", описа Даниела пред NOVA NEWS.

По-малкото им дете е било в кибуца, атакуван от терористи. Той се намира на 4 км от Ивицата Газа. Детето се е затворило в стаята в убежището без светлина, без храна и вода. Сега то е добре, избавено е от съседа им, който е защитник-доброволец.

" Името му е Еран Цорев, на 53 година По време на ракетната офанзива, той вместо да отиде към убежището, с оръжие в ръка е излязъл до оградата и е видял десетките бойци от „ Хамас ”, изясни българката, която от години живее в Израел.

„ Благодарение на него, нашето дете, моето семейство, целия наш кибуц беше избавен. Аз и Емил изискуем живота на детето ми на този човек ”, описа Даниела Ангелова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР