Ако британски сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се

...
Ако британски сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се
Коментари Харесай

Сблъсъкът Джошуа между Тайсън Фюри може да е петият най-скъп в историята

Ако английски конфликт сред Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се състои, това най-вероятно ще е петия най-скъп боксов мач в историята, твърди вестник „ Сън “. В момента Ей Джей се готви за реванша си против Олександър Усик на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия. Ако Джошуа завоюва ще си върне купите на WBA, WBO и IBF. Фюри пък е притежателя на пояса на WBC и среща сред двамата за сливане на купите може да се окаже нещо голямо.

Ако сходен сюжет се реализира Джошуа – Фюри ще бъде борба на стойност 150 млн. паунда, пресметна „ Сън “, като включително се считат хонорарите на боксьорите, парите от тв права, билети и така нататък А това ще е най-скъпият конфликт без присъединяване на Флойд Мейуедър в историята. Първите четири мача в това отношение всичките са с присъединяване на Парите.

Британските почитатели биха желали подобен мач вкъщи, само че Еди Хърн неотдавна разгласи, че сходен сюжет ще значи боксьорите да се съгласят да получат 50% по-малко, в сравнение с, в случай че багра е в Саудитска Арабия.

През 2020 година Фюри призна, че се е договорил за 2 мача с Джошуа. „ Официално е. Фюри – Джошуа е контрактуван за идната година. Първо би трябвало да размажа Бронзовия бомбардировач и по-късно ще довърша Джошуа “, написа тогава Фюри.

Макар Циганския крал сега да обмисля отдръпване сходен сюжет може да го изкуши да остане в играта.

„ Говорим с мениджърите на Фюри от МТК “, разгласи промоутъра на Джошуа Еди Хърн. „ Дадохме им убеденост от страна на Джошуа, че детайлите и структурата на мача са утвърдени от наша страна. Също и от тази на Фюри. На добра позиция сме. На процедура двамата са съгласни на мач. На два мача. Но има много неща, които би трябвало да се разрешат първо. Ние се движим в вярната посока “, добави Хърн пред „ Скай спортс “.

Най-скъпите боксови мачове в историята

Мейуедър – Пакяо (2015) 678 млн.
Мейуедър – Макгрегър (2017) 662,5 млн.
Мейуедър – Канело (2013) 214 млн.
Мейуедър – Де Ла Оя (2007) 187 млн
Холифийлд – Тайсън 2 (1997) 145,7 млн.
Люис – Тайсън (2002) 132,6 млн.
Заб. Сумите са в паунди
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР