Ако боядисвате косата си у дома, не се опитвайте да

...
Ако боядисвате косата си у дома, не се опитвайте да
Коментари Харесай

Шест грешки, когато боядисваме косата си у дома

Ако боядисвате косата си вкъщи, не се опитвайте да постигнете фрапантна смяна на цвета. В противоположен случай може да се наложи незабавно да търсите фризьорска помощ за промяна. Имайте поради, че мъчно ще добиете визия за същинския цвят на боята единствено по фотографията на опаковката. Резултатът не всеки път дава отговор на упованията, а по този начин рискувате да се озовете с нежелателен нюанс, поради който сте изгорили косата си за нищо. Точният колорит би трябвало да подхожда на цвета на кожата, очите, веждите и даже миглите.

Правилото е, че цветът се получава по-наситен при дамите със светла коса. Тези от вас, които имат гъста коса и пълен косъм обаче, ще би трябвало да проявят повече самообладание, преди да видят резултата.

Спазвайте целесъобразното време за деяние на боята, указано от производителя. Цветът няма да стане по-интензивен, в случай че стоите с боята по-дълго. Единственото нещо, което ще постигнете, е да изгорите косата си, правейки я суха и чуплива. Не нанасяйте багра върху багра, защото предходният цвят би трябвало първо да бъде отстранен. Важно е също да нанесете боята отмерено, а грешките си личат изключително доста, в случай че се пробвате да изсветлите малко косата или напълно да я изрусите. Ако сте решили да извършите крачката от брюнетка към русокоска, не се предлага да боядисвате косата си в домашни условия, а по-добре се доверете на експерт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР