Ако България не даде разрешение за продажба на ЧЕЗ България,

...
Ако България не даде разрешение за продажба на ЧЕЗ България,
Коментари Харесай

Петкова: Ако не разрешим, няма продажба на ЧЕЗ България

Ако България не даде позволение за продажба на ЧЕЗ България, такава няма да има. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова преди началото на 7-мата енергийна конференция, проведена от Българския енергиен и минен конгрес (БЕМФ). Темата на конференцията е отдадена на целите в региона на енергетиката по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз при започване на 2018 година.

Евентуалната договорка за компанията ще бъде оценена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Комисията за финансов контрол (КФН) и от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Продажбата ще бъде позволена едвам след инспекцията на тези органи. Ако някоя от тези институции излезе с отрицателна оценка, то няма да има продажба на сдружението.

" Ще бъдат взети всички нужни ограничения. Процедурата е законово регламентирана ", сподели Петкова и акцентира категорично, че без позволение от българската страна, договорка няма да има.

Припомняме, че тъкмо преди седмица се появи информация за нов покупател на ЧЕЗ " Разпределение " - компанията Future Energy. Според чешкия информативен източник Hospodarske Noviny компанията е индийска, само че в действителност компания с такова име е записана и в Търговския указател на България. Собственик е Валентин Христов.

Expert.bg изпрати документално въпроси до Future Energy, само че към този момент няма коментар по тях.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР