Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ, накрая няма никой от нас

...
Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ, накрая няма никой от нас
Коментари Харесай

Герджиков: Когато разбрах, че ГЕРБ ще подкрепят независим, мислех да се откажа

Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ, най-после няма никой от нас да бъде определен. Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ и Движение за права и свободи, най-после няма никой от нас да бъде определен . Ако нашата двойка бъде определена, това значи, че за нас са дали своят вот най-малко 51% от гласоподавателите, т. е. не са ни подкрепили единствено ГЕРБ, Движение за права и свободи или " Да, България ". Това отговори на въпрос на News.bg по отношение на поддръжката на кандидатурата му от страна на някогашните ръководещи от ГЕРБ ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков.
 Обединение - лайтмотивът на акцията на Герджиков
Обединение - лайтмотивът на акцията на Герджиков

Видни лица от ГЕРБ са в Инициативния комитет за издигането му

Именно обединяването на българските жители, без значение от политическите им убеждения или от това, коя партия поддържат - това ще е задачата, която ще гони кандидатпрезидентската двойка Герджиков-Митева, акцентира неведнъж ректорът на Алма Матер.

" Ако би трябвало да съм почтен, колебаех се много време . Мислих си, че в обстановката на раздробеност вероятността да бъде определен президент, който желае да върне нормалността, не е огромна ", добави той.

Герджиков неведнъж акцентира и това, че е решил да се кандидатира надалеч преди ГЕРБ да го поддържат . И показа, ненапълно изненадващо: " Мислех да не се кандидатирам, когато разбрах, че ГЕРБ ще поддържат непартиен претендент. Това е огромна алтернатива. В продължение на 10 дни имах огромни съмнения . "
 Анастас Герджиков не е претендент на ГЕРБ, твърди член на Инициативния комитет
Анастас Герджиков не е претендент на ГЕРБ, твърди член на Инициативния комитет

Твърдението е на някогашния учебен министър Владимир Атанасов

Но в последна сметка, по самодейност на някогашния учебен министър Красимир Вълчев провел среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди диалога бил песимистичен заради някои политики на Борисов в предишното, изключително при първия му мандат, само че в последна сметка разговорът протекъл " ненадейно добре ".

" Очаквах неприятни изненади. Първото, което Борисов ми сподели, е, че в случай че се разберем за поддръжка, те нямат никакви условия ", акцентира кандидат-президентът. Герджиков не спести и сериозни, въпреки и възпитани, думи във връзка с президента Румен Радев.
 Минеков вижда проваляне в номинацията на Герджиков, духът на Аристотел срещнал духа на Винету
Минеков вижда проваляне в номинацията на Герджиков, духът на Аристотел срещнал духа на Винету

Ректори и шефове на учебни заведения не трябвало да влизат в политическа борба

Попитан от News.bg за какво съгласно него Радев не се е справил със задачата си да сплоти нацията, той отговори: " Защото виждам резултата. Нямам нищо срещу личността на Румен Радев, познавам го и сме в доста положителни връзки. Но това, което виждаме в края на мандата на един президент, е резултатът. Ако той беше министър на екологията, щяхме да го питаме в какво положение оставя околната среда. Ако беше на стопанската система, трябваше да дава отговор за стопанската система. В края на мандата си всеки президент би трябвало да отговори на един единствен въпрос - извършил ли е текста на Конституцията, който споделя, че той е въплъщение на единството на нацията . "
 Дончева атакува Герджиков: Ортодоксален гербаджия!
Дончева атакува Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Готова е да се извини, в случай че не е права за изказванията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР