Ако бъдат представени непосилни условия – например еднократно плащане и

...
Ако бъдат представени непосилни условия – например еднократно плащане и
Коментари Харесай

Каракачанов каза, че ще ни е тежко да платим наведнъж новите F-16

Ако бъдат показани непостижими условия – да вземем за пример еднократно заплащане и висока цена, това са тежки условия. Така военният министър Красимир Каракачанов разяснява идните договаряния за закупуване на F-16 за българските Военновъздушни сили.
Утре, 7 май, българска делегация отива в Съединени американски щати. Заради това Каракачанов уточни, че България няма непременно да се стреми към договорка и от думите му стана ясно, че страната ни ще желае да се заплаща на вноски. Припомняме, че задачата е да бъдат купени първо 8 F-16, като Народното събрание отдели 1,8 милиарда лв. за задачата, а от Lockheed Martin дадоха обещание да търсят метод да ни продадат изтребителите по-евтино.
Същевременно Каракачанов акцентира, че тече ремонт на хеликоптера Ми-17, който аварира при Летище Пловдив преди съвсем година (бел. ред. – тогава починаха двама пилоти) и по тази причина на днешния церемониал няма да има хеликоптер-знаменосец.
" 30 години нищо не се е предписание, а в последните 2 години почнахме поправки на Ми-17 и Ми-24, на МиГ-29, на танковете. Едновременно бяха стартирани плановете за нов аероплан, нова бронирана машина и за патрулни кораби. Виждам след няколко години, дай Боже, армията с нова ескадрила самолети, със 160 бронирани машини, с два нови патрулни кораба в Черно море, а недокомплекта от фрагменти за армията да сме го стопили с три четвърти ", съобщи военният министър.
Проучване на Министерството на защитата (МО) сочи, че единствено за 3 месеца утвърждението за Българската войска е скочило с 2% - от 47 на 49. Това сподели в изявление за БГНЕС заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев.
Некомплектът в армията сега е към 20%. " Всъщност той се резервира от това, което беше в миналата година, като за първи път наклонността е за неговото преодоляване. За първа година имаме по-висок брой постъпили в армията, в сравнение с е броят на напусналите. Може да се каже, че сме преодолели отрицателната наклонност за непрекъснато понижаване ", сподели Илиев. Генералът напомни, че за предходната година постъпилите в армията са със 156 повече, в сравнение с са напусналите.
Именно некомплектът дава съображение при започване на февруари тази година Министерството на защитата да започва национална осведомителна акция за разпространение на военната специалност. Тя е под надпис " Бъди боец " и главната цел е да бъдат привлечени претенденти за военна работа като се срещнат авансово с изискванията за кандидатстване, обществения статут на военнослужещия, както и с опциите за личностно и професионално развиване във Въоръжените сили на България.
Що се отнася до съответните резултати, той дава за образец състезанието за Сухопътни войски от началото на тази година, на който за 185 длъжности кандидатствали 478 души, което е съответствие 2.5 за едно място. За съпоставяне предходната година за вакантните места в Сухопътните войски съотношението било 1:1, а предходните години даже и по-ниско. Наред с този конкурс, по думите на генерала, скоро е завършил срокът за подаване на документи за Военноморски сили, където съотношението е 1:1. В момента има конкурс за Националната гвардейска част, за бригада " Специални сили ", за Стационарната информационна осведомителна система. " Ще има и други състезания през годината. Това не е всичко ", сподели генералът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР