Ако бъдат доказани системни злоупотреби с европейски средства в България,

...
Ако бъдат доказани системни злоупотреби с европейски средства в България,
Коментари Харесай

Ако има доказани системни злоупотреби със средства от ЕС в България, ще има финансови санкции, смята експерт

Ако бъдат потвърдени систематични злоупотреби с европейски средства в България, ще има финансови наказания. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria доцент Христо Христев - учител по европейско право в Софийския университет по отношение на с първите обвинявания на Европейската прокуратура у нас. По думите му в случай че се потвърдят злоупотреби, България ще би трябвало да възвърне средствата в бюджета на Европейски Съюз.

 
Логиката на европейската уредба е, че всички средства, които са предоставени и получени в нарушаване на европейското законодателство, би трябвало да бъдат възобновени от реципиентите. Ние не един път сме били в обстановка да би трябвало да връщаме средства на Европейски Съюз. Към сегашния стадий не са откроени и направени обществено притежание някакви фрапантни нарушавания.
По думите му мъчно би могло да се предвижда каква ще е сумата, която страната ни ще би трябвало да върне на Европейския съюз, тъй като следва да стане ясно какви са били нарушаванията и каква е тяхната методичност. Според Христев могат да бъдат спирани даже средства по цели стратегии, както се е случвало и в предишното.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР