Ако Америка има своята Tesla, то в Европа това е

...
Ако Америка има своята Tesla, то в Европа това е
Коментари Харесай

Новото ZOE вече с пробег от 400 км

Ако Америка има своята Tesla, то в Европа това е дребния хечбек на Renault - ZOE. Първата версия на автомобила излезе преди пет години - през 2012-та и някак си остана приглушена, само че в този момент с новия пробег автомобилът несъмнено може да се назова добър за ежедневна приложимост и повода идва от новата двойно по-голяма батерия. И като споделяме приглушена, това не значи, че е несполучлива - най-продавания електрически автомобил в родната му Франция, както и в Европа - доникъде на 2016-та са продадени цели 50 хиляди автомобила. Това слага и производителя на върха при електрическите машини в Европа.



Освен батерията, автомобилът е получил леко външно обновяване, само че главната елементи идва от по-високото равнище на съоръжение наречено INTENS, който включва електрически огледала, да модела 16-цолови джанти, нови и по-качествени материали за салона, както и нов наследник цвят за декоративните елементи. Най-отличителния подробност остава централния мултимедиен екран, с който се работи доста елементарно и внася малко по-премиум визия. Прибавени са и два нови цвята за външността на ZOE - Intense Red и Titanium Grey.



В Z.E. 40 обаче, главното е батерията със своите 41 киловатчаса, която в действителност минава този тежък за електрическите автомобили психически предел. Според цикъла на NEDC, той доближава до повече от достатъчните 400 км, в действителни пътни условия той е оценен на 300 километра при разбъркан градски и извънградски режим. При по-малката батерия - 22 киловатчаса, той доближава надлежно 240 и 170 километра. В теста умерено изминахме дистанцията от към 110 километра и по бордовия компютър ни оставаха към 270, само че обсега непрекъснато се трансформира съгласно изискванията.



За разлика от другите електрически автомобили, тук новата по-голяма литиево-йонна батерия създадена дружно с LG не е повишена на размери, а единствено на килограми и то със скромните 25 кг. Нововъведение към системата на батерията е рециркулацията на въздуха, която поддържа оптимална работна температура в пикови моменти и по този начин също усилва потенциала и пробега надлежно. Всички знаем, че батериите са доста чувствителни към температурите. Интересен факт е, че автомобилът се създава напълно в фабрики на Renault - електромоторът идва от Клеон, Нормандия, а всичко се сглобява в град Флен, който е наоколо до столицата.



Мощността на електродвигателя R75/90 е 90 конски сили, които са изцяло задоволителни за подобен дребен хечбек, макар тежестта от малко под 1500 кг и задминаването по междуградски път не става притеснително постепенно, а изцяло обикновено. Тук "драйвърско " чувство няма, а не е и нужно, тъй като главната концепция на автомобила е напълно друга.

Зареждането - значителната част от електрическите автомобили става с функционалността Quick Charge на всевъзможен вид ток, като функционалността гледа да извлече максимума. ZOE има най-различни накрайници, само че най целесъобразно е това да се прави на зарядни станции или благодарение на стенната батерия, която коства 1500 лв. и може да бъде конфигурирана във всеки един гараж. За към 30 минути на зарядна станция автомобилът възстановява пробег от към 80 километра, а цялостното зареждане лишава към четири часа. Той може да се зарежда и в естествен 220-волтов ток, само че за 12 часа е допустимо да не се зареди цялата батерия, тъй като знаем какви разлики на напрежението има на всяко едно място.

Автомобилът в действителност съумява да се държи като събратята си с мотори с вътрешно горене и не ви кара да се чудите непрекъснато, дали ще стигнете до плануваната точка. Въртящия миг, който е разполагаем от 0 оборота естествено е нещо доста прелестно. Впечатление ни направи и фактът, че "предавките " се сменят от естествен скоростен лост с естествените режими като при всеки един автомобил с автоматизирани скорости - P, R, N и D. Огромен позитив е, че паркирането в центъра на градовете е изцяло гратис поради електрическия си статут, само че не ви пречи и да го употребявате отвън града както направихме ние.



Цената на ZOE стартира от 57 990 лева за равнище Life R90 Normal Range с дребната 22 kWh батерия, 63 990 лева за равнище Life и огромната 41 kWh батерия, 60 990 лева за равнище Intens с дребната 22 kWh батерия и 66 990 лева за топ версията Intens с огромната 41 kWh батерия. Автомобилът е доста по-скъп от естествените си еквиваленти, само че цената му ще бъде възвърната с доста бързи темпове от разликата в цената на горивата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР