Ако 2019 г. бе годината, в която светът се пробуди

...
Ако 2019 г. бе годината, в която светът се пробуди
Коментари Харесай

Flash Forest - канадската компания, която ще засади един милиард дървета с дронове

Ако 2019 година бе годината, в която светът се пробуди за настъпващите климатични промени, то 2020 година дава обещание да е интервалът, в който ще стартираме да подхващаме действителни дейности за оправянето с казуса.

Още през предходната година видяхме няколко много огромни акции за засаждане на дървета за елиминиране на въглеродния двуокис от атмосферата, само че те бледнеят пред проектите на тази канадска компания.

Нейното име е Flash Forest и неотдавна компанията стартира акция в Kickstarter за набиране на средства, нужни за засаждането на един милиард дървета преди 2028 година

По-интересно обаче е по какъв начин компанията има намерение да реализира проектите си.

Според информация, оповестена на уеб страницата й, засаждането ще се случва чрез дронове, които са особено пригодени за задачата.

От Flash Forest споделят, че всеки от техните дронове би могъл да засажда до 100 000 дървета дневно.

Дроновете са оборудвани със специфична пневматична джаджа, която слага покълналите семена на задоволително огромна дълбочина в почвата.

Към семенцето компанията прибавя и спори на гъба, която спомага за основаването на здравословна и хранителна почва за дърветата.

Хората зад плана, които са най-вече учени и инженери, настояват, че методът им е до 10 пъти по-бърз и 20% по-евтин от стандартното засаждане на дървета посредством лопата и човешка мощ. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР