Акнето е един от най-неприятните и чести кожни проблеми, които

...
Акнето е един от най-неприятните и чести кожни проблеми, които
Коментари Харесай

За какво подсказва акнето в различните части от тялото

Акнето е един от най-неприятните и чести кожни проблеми, които се срещат. Няма избрана възраст за неговата поява. Еднакво страдат младежи и възрастни. То може да се появи на всяка една част от тялото ни, освен на лицето. Ако имате акне, добре е да се консултирате с лека и да измененията питателните си привички, с цел да се справите с този проблем.

Ако е в региона на шията и раменете

Причината за акне тук може да бъде прекомерно стегнати облекла, долни дрехи или триенето на каишката на чантата. Друга причина за появяването са високите равнища на кортизол, както и честата консумация на сладкиши с реферирана захар.
Акнето по тялото – по какъв начин да се оправим
Малките пъпчици, които излизат по лицето и назоваваме акне, могат да се появят по цялото ни тяло като ръце, седалище, тил и деколте. Тов...
Прочети повече
Акне в региона на гърдите

Материята на облеклата и бельото, която носим всекидневно, също има отношение към положението на кожата ни. Ако постоянно носите облекла то полиестер и полиамид, даже вълна, то това може да е причина за появяването на инфекции или гъбички, които да са причина за акне. Акнето на гърдите е постоянно индикация за проблем с храносмилателната система.

Акне в региона на горната част на ръцете

Ако имате твърди образования сходни на акне в горната част на ръцете и подмишниците, то те се назовават кератоза пиларис. Те могат да се появят в резултат на недостиг на хранителни субстанции в резултат на недостиг при храненето.

В региона на корема

Това е рядко срещано акне, само че все в случай че имате от него, то помислете за облеклата, които носите. Някои материи, които са прекомерно изкуствени или пък са прилепнали по тялото, са причина за поява на такова акне. Помислете за облекла от естествени материи, които да стоят свободно на тялото. Намалете приема на модифицирани храни и захари.

Акне в региона на бедрата
6 хитри съвета, с които може да избегнете акнето
Не на вятъра се споделя, че предварителната защита е по-добра от лекуването. Това изречение пасва идеално на акне. Когато има бучки и пъпки по лицето,...
Прочети повече
Акнето в тази област е мъчно за отнасяне, както и във всяка друга част от тялото. Причината за появяването му са най-често хормонални проблеми, наднормено тегло или водене на застоял метод на живот.

Друга причина за появяването му са и на външни фактори – потребление на сапуни, душ гелове и даже епилация.

Акне на гърба

То може да се появи във всяка възраст. Причината за него е изпотяване, хормонални нарушавания, стрес, мазна кожа и други. Ако имате от него се постарайте кожата ви да е добре хидратирана. Опитайте се да измененията и метода си на хранене, като включите повече здравословни храни и не консумирате модифицирани или със захари.

Както виждате, акнето постоянно е породено от хормонални промени. Ако то е настойчиво при вас, посъветвайте се с персоналния си доктор и помислете за проучвания, които да ревизират дали всичко е наред. Статията има осведомителен темперамент и не замества консултация с доктор - експерт!. Така и ще хванете първоначално проблем, а не след време.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР