Академията на МВР вече разполага с модерна лаборатория за обучение

...
Академията на МВР вече разполага с модерна лаборатория за обучение
Коментари Харесай

Бъдещите криминалисти от МВР вече разполагат с модерна лаборатория

Академията на Министерство на вътрешните работи към този момент разполага с съвременна лаборатория за образование на бъдещи криминалисти. Студентите имат достъп до мощни микроскопи и уреди, посредством които се събират и проучват доказателства от местопрестъпленията. Лабораторията е построена по модел на най-хубавите обучителни центрове за криминалисти в Европа.

Сваляне на отпечатъци, търсене на биологични следи и балистични експертизи. Доскоро бъдещите криминалисти от Академията на Министерство на вътрешните работи можеха да четат за това единствено в учебниците. Новата лаборатория свързва теорията с практиката.
Доц. доктор Неделчо Стойчев, ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи: В Балканския район може би държим шампионата по материална база.
Лабораторията разполага с техника, която би заинтригувала всеки фен на крими сериали. За бъдещите служители на реда обаче работата с нея ще бъде всекидневие.
Лилия Симеонова, учител: Това е уред, с който се изземват прашни следи от стъпки. Ако да вземем за пример някой е влезнал през прозореца и е стъпил на вашия перваз и си е оставил прашната диря от обувка и ние можем да я изземе.Калин Трайков, старши учител: Това са стерео микроскопи. Могат да се употребяват за следи от принадлежности, микро следи, проучване на гилзи, патрони, всевъзможен арсенал.
Академията има и друга нова облага - полигон, където ще бъдат симулирани обстановки от ежедневната работа на служителя на реда.
Мартина Стоянова, студент: Всичко ще ни бъде в изгода в практиката и се надявам, че ще излезем сполучливи чиновници.
Лабораторията и полигона бяха осъществени по план с швейцарско финансиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР