Академията на МВР е с нова модерна криминалистична лаборатория. Центърът

...
Академията на МВР е с нова модерна криминалистична лаборатория. Центърът
Коментари Харесай

Нова лаборатория: Разследващите полицаи ще се обучават с най-новата техника

Академията на Министерство на вътрешните работи е с нова съвременна криминалистична лаборатория. Центърът с швейцарско финансиране ще образова проверяващите служители на реда да откриват доказателства с най-хубавата техника у нас.

С микроскоп от последно потомство криминалистите ще могат да разпознават по-бързо оръжията, употребявани при убийства.

„ По гилзите, открити на местопроизшествието, и след това откритото оръжие ние можем да създадем параленост дали тези гилзи са изстреляни от същото оръжие”, изясни Веселин Петров, шеф на отдел „ Криминалистична техника”.

Друга машина с разнообразни спектри на светлината пък разкрива подправените банкноти и документи.

Досега курсантите в Академията са се обучавали с по-стара техника от тази, с която проверяващите работят на терен. Вече няма да е по този начин.

„ Категорично, когато се приготвят хора, също можем да кажем, че това е битка с несигурността, тъй като се усилва разкриваемостта. В София има Криминалистичен институт и когато следите са взети и оценени вярно, резултатите ще бъдат по-добри”, разяснява проф. Пиер Марго, специалист по криминалистични проучвания.

Новият подготвителния център към Академията на Министерство на вътрешните работи коства малко над 2 милиона лв. и в него ще се образоват по едно и също време 30 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР