Академия за първа помощ за родители организират медици от най-голямата

...
Академия за първа помощ за родители организират медици от най-голямата
Коментари Харесай

Академия за родители: Вижте как да помогнете на детето си, ако пострада

Академия за първа помощ за родители провеждат медици от най-голямата незабавна болница „ Пирогов “. Те организират образования за реакция при животозастрашаващи положения при децата.

Днес родителите се учат по какъв начин да вършат сърдечен масаж и обдишване при дребни деца и бебета. Лекарите в УМБАЛСМ „ Пирогов “ им описаха за едни от най-честите рискови положения, които могат да застрашат живота на малчуганите през лятото. Десетки майки упражниха на процедура и някои способи за обездвижване на крайниците при фрактури.  

В момента следим пик на дребни пациенти, изяснява доктор Явор Пукалски

„ Пикът на детския травматозум е в топлите месеци. Баналните навяхване търпят отсрочване, даже търпят самолечение. Но при тежките контузии и счупванията би трябвало наложително да се потърси лекарска помощ “, изяснява доктор Явор Пукалски, шеф на Отделение по детска ортопедия и травматология в „ Пирогов “.

Снимка: bTV

„ Имам малко дете и доста бих желала да мога да отвръщам съответно. Освен това съм преподавател и бих желала да имам най-малко някаква дребна подготовка, която да ми помогне, да отвръщам съответно във всяка обстановка “, безапелационна е Ярослава Пекарек.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР