Академик Денков бе много внимателно подбран - това е човек,

...
Академик Денков бе много внимателно подбран - това е човек,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се крием само зад експерти

Академик Денков бе доста деликатно селекциониран - това е човек, който има опит в четири държавни управления, съобщи съпредседателят на Политическа партия

Мога да поздравя акад. Денков, че всички партии седнаха дружно на една маса, тъй като това беше негова концепция, съобщи в " Още от деня " по съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Много от хората имам възприятието, ме към този момент не имат вяра, че ще се сформира държавно управление. Шансът е доста дребен - това е откровената истина, само че аз персонално съм удовлетворен, че откакто два месеца бяхме в Народното събрание с доста ниска успеваемост - през днешния ден, един ден, откакто номинирахме акад. Денков за пръв път от два месеца имахме всички партии, с изключение на " Възраждане " към една маса ", уточни той.

Много от целите на ГЕРБ и Политическа партия са общи, само че най-голямата разлика са антикорупционните политики, разяснява Петков. Посочи обаче, че доста от обществените ограничения на Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия съответстват.

" Това, което и акад. Денков сподели през днешния ден, е дайте да почистим всички неща, по които сме съгласни и даже да няма държавно управление, да забележим дали тези неща можем да ги гласуваме. Не търсим никаква поддръжка от ГЕРБ и те по никакъв метод няма да бъдат част от съдружно държавно управление с нас ", съобщи Петков.

Ако партиите стартират да гласоподават по съществени политики дружно, това значи, че стартира някакъв градивен разговор по евентуалната стратегия, за която всички се бият, че е значима, счита той. Политическа партия желаят да сформират кабинет на малцинството само с " Демократична България " - имат подготвеност и поддръжка от тяхна страна, както и съвсем цялостно подобие в концепциите и целите, уточни Петков.

" Акад. Денков бе доста деликатно селекциониран - това е човек, който има опит в четири държавни управления. Не можете да наречете човек, определен в топ 1% от учените на света кукла на който и да е било. В Политическа партия нашата мощ е, че първо стоим всички начело с лицата си и второ, че всеки един от нас сее потвърдил някъде преди да влезе в политиката и не може да бъде следен от който и да е било ".

На въпрос ще бъдат ли той и Асен Василев в бъдещия кабинет, Петков съобщи, че Политическа партия не слагат личностите пред идеите и напомни, че при предния опит за сформиране на държавно управление с техния мандат, се е отдръпнал.

" Няма обаче да се крием единствено зад специалисти. Акад. Денков сподели през днешния ден, че ще се опита да съчетае положителните специалисти да бъдат в позициите, в които могат и политически виновните позиции за хора, които не могат да се скрият. Ако министърът на финансите е и специалист и политическа фигура - Асен Василев е доста добър претендент ".

Като различен подобен образец Петков уточни някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " не даде съответен отговор на въпроса ще бъдат министри от Българска социалистическа партия и БВ, в случай че двете партии дадат поддръжка за кабинета, само че уточни, че във всички партии има изявени специалисти.

" Тук заплахата е да се мисли " тези хора стартират да търгуват с министри ", по тази причина сега не е времето за този отговор. Има специалисти в обществената политика, които са членове на Българска социалистическа партия, само че това не значи че ще бъдат поканени или не ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР