Академик Бултекс 99 за трета поредна година ще играе в

Академик Бултекс 99 за трета поредна година ще играе в ...

Академик Бултекс 99 ще играе отново в Балканската лига.


Академик Бултекс 99 за трета поредна година ще играе в Балканската лига. Това обяви спортният директор на пловдивския баскетболен клуб Тина Димитрова на официалното представяне на новите попълнения и отбора преди поредния сезон.

Припомняме, че в предишното издание на Балканската лига отборът на Асен Николов спечели бронзовите медали, а при първото си участие малко не му достигна, за да се класира за финалната четворка. По всяка вероятност в турнира ще участват 8 отбора, а форматът и програмата тепърва ще станат ясни.

"Обещаваме на всички фенове на баскетбола, че ще покажем истинското лице на клуба. Старши треньорът е готов и амбициран за още по-добри неща. Асен Николов има пълната подкрепа на ръководството, заедно с президента Васил Врачев ще подсигурим всичко необходимо за добра подготовка, ще има и нови атракции за зрителите в залата. Пожелавам на момчетата да са здрави и да нямат контузии. Призоваваме феновете да ни подкрепят, заяви Тина Димитрова.

Старши треньорът Асен Николов представи новите попълнения - босненския център Обрад Томич, черногорското крило/център Василие Кнежевич, американският гард Уилям Пери, американският център Алекс Лонг, който идва от университета на Норфолк и за пръв път ще играе в Европа, както и бившият играч на Берое Тенчо Тенчев, който е крило, бивш играч на Берое, подвизавал се в последните два сезона в Дания.

"Лично съм си избрал тези играчи, смятам, че могат да дадат класа на отбора и да допълнят другите момчета, които остават в тима - капитанът Васил Бачев, Александър Груев, Венелин Христов, Мартин Сотиров, Адриян Секулов и Илиян Ставрев. Съставът ни е комплектован на базата на философията ни за здрава защита и бърза игра. Затова сме взели по-леки и подвижни центрове, а крилата ще дадат допълнителна широчина на състава.

В подготовката са включени две момчета от 16-годишните, ще бъдат картотекирани и още двама от този набор. Това е поколение, на което разчитаме и в следващите две години ще се опитаме да наложим някои от тях в мъжкия отбор, разкри наставникът. Нямаме поставени цели от ръководството и от спонсорите. Лично моето желание и цел е задължително поне един финал и класиране в Топ 3 на турнирите, в които ще играем. Тренираме от 3 седмици, в момента наблягаме на физическа подготовка и е малко тежко за играчите, допълни Асен Николов. Тази неделя Академик Бултекс 99 ще изиграе първата си контрола - като гост на Ямбол.

На 18 септември пловдивчани ще играят с Академик Сф в Правец, на 20 септември, петък отборът гостува на Берое, на 23 септември, понеделник следва мач с румънския Крайова Ц отново в Стара Загора. На 28 и 29 септември е традиционният турнир за Купа Пловдив в комплекс СИЛА с участието на Академик Бултекс 99, Левски Лукойл, Спартак Плевен и румънския Питещ. Първият мач от шампионата е на 5 октомври Ц домакинство на Ямбол. Засега отборът ще играе срещите си в комплекс СИЛА, но остава и вариантът за Колодрума.

Източник: sportal.bg