Академик Бултекс 99 за трета поредна година ще играе в

...
Академик Бултекс 99 за трета поредна година ще играе в
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 ще играе отново в Балканската лига

Академик Бултекс 99 за трета поредна година ще играе в Балканската лига. Това разгласи спортният шеф на пловдивския баскетболен клуб Тина Димитрова на формалното показване на новите попълнения и тима преди следващия сезон.

Припомняме, че в предходното издание на Балканската лига тимът на Асен Николов завоюва бронзовите медали, а при първото си присъединяване малко не му доближи, с цел да се класира за финалната четворка. По всяка възможност в шампионата ще вземат участие 8 тима, а форматът и програмата занапред ще станат ясни.

"Обещаваме на всички почитатели на баскетбола, че ще покажем същинското лице на клуба. Старши треньорът е подготвен и окуражен за още по-добри неща. Асен Николов има цялостната поддръжка на управлението, дружно с президента Васил Врачев ще подсигурим всичко належащо за добра подготовка, ще има и нови атракции за феновете в залата. Пожелавам на момчетата да са здрави и да нямат травми. Призоваваме почитателите да ни поддържат, съобщи Тина Димитрова.

Старши треньорът Асен Николов показа новите попълнения - босненския център Обрад Томич, черногорското крило/център Василие Кнежевич, американският гард Уилям Пери, американският център Алекс Лонг, който идва от университета на Норфолк и за пръв път ще играе в Европа, както и някогашният състезател на Берое Тенчо Тенчев, който е крило, някогашен състезател на Берое, подвизавал се в последните два сезона в Дания.

"Лично съм си избрал тези играчи, считам, че могат да дадат класа на тима и да добавят другите момчета, които остават в отбора - капитанът Васил Бачев, Александър Груев, Венелин Христов, Мартин Сотиров, Адриян Секулов и Илиян Ставрев. Съставът ни е комплектован въз основата на философията ни за здрава отбрана и бърза игра. Затова сме взели по-леки и преносими центрове, а крилата ще дадат спомагателна ширина на състава.

В подготовката са включени две момчета от 16-годишните, ще бъдат картотекирани и още двама от този набор. Това е потомство, на което разчитаме и в идващите две години ще се опитаме да наложим някои от тях в мъжкия тим, разкри наставникът. Нямаме сложени цели от управлението и от спонсорите. Лично моето предпочитание и цел е наложително най-малко един край и класиране в Топ 3 на шампионатите, в които ще играем. Тренираме от 3 седмици, сега акцентираме на физическа подготовка и е малко тежко за играчите, добави Асен Николов. Тази неделя Академик Бултекс 99 ще изиграе първата си контрола - като посетител на Ямбол.

На 18 септември пловдивчани ще играят с Академик Сф в Правец, на 20 септември, петък тимът гостува на Берое, на 23 септември, понеделник следва мач с румънския Крайова Ц още веднъж в Стара Загора. На 28 и 29 септември е обичайният шампионат за Купа Пловдив в комплекс СИЛА с присъединяване на Академик Бултекс 99, Левски Лукойл, Спартак Плевен и румънския Питещ. Първият мач от шампионата е на 5 октомври Ц домакинство на Ямбол. Засега тимът ще играе срещите си в комплекс СИЛА, само че остава и разновидността за Колодрума.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР