Академик Бултекс 99 спечели убедително историческия си първи домакински официален

...
Академик Бултекс 99 спечели убедително историческия си първи домакински официален
Коментари Харесай

Академик Бултекс с убедителна победа в първия си европейски мач

Академик Бултекс 99 завоюва безапелационно историческия си първи домашен формален интернационален мач. Отборът на Асен Николов съкруши гостуващия Тирана с 90:69 /23:18, 26:18, 18:15, 23:18/ и продължава да бъде непобеден от началото на сезона в Балканската лига и вътрешното състезание. Това бе 10-та поредна победа на пловдивския отбор дружно с контролите от подготвителния интервал. Домакините играха с розови чорапи като знак на поддръжка на битката против рака на гърдата.

Академик Бултекс 99 изигра доста постоянен мач и изцяло справедливо се поздрави с триумфа. Студентите в следващ дуел демонстрираха доста висок % на далечната пукотевица - 17 тройки от 32 опита или 53 %, до момента в който гостите съумяха единствено в 5 от 19-те си опита. От началото на сезона в двете съревнования пловдивският отбор не е падал под 10 тройки.

Началото потегли неприятно за Академик Бултекс 99, които позволиха противникът да поведе с 6:0. След това домакините заздравиха отбраната и обърнаха още до края на първата четвърт. След това започнаха да влизат и тройките и разликата набъбна още повече на почивката. В третата четвърт тя стигна 18 точки, само че гостите съумяха да понижат пасива единствено на 8. До края на частта обаче задатъкът на студентите още веднъж набъбна, а при започване на заключителната четвърт тройка на Мартин Дурчев и още три точни наказателни удара на Шакир Смит на процедура отхвърлиха противника и убиха интригата.

Смит бе най-резултатен в мача с 19 точки, от които 4 тройки. Айзея Юмипиг се отличи и със стопроцентова успеваемост в далечната пукотевица - 4 от 4 и общо 16 точки. Васил Бачев също наниза 4 тройки и приключи с актив от 14 точки. Мануел Джонсън и Мартин Дурчев се регистрираха надлежно с 13 и 11, центърът Маодо Нгиран оказа помощ с 8 точки и 10 битки. В събота от 18 часа още веднъж в Комплекс СИ²ЛА Академик Бултекс 99 посреща Рилски състезател мач от НБЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР