Академик Бултекс 99 победи изкючително трудно с 84:81 Черно море

...
Академик Бултекс 99 победи изкючително трудно с 84:81 Черно море
Коментари Харесай

Черно море Тича бе много близо до успех над Академик в Пловдив, но загуби с 3 точки разлика

Академик Бултекс 99 победи изкючително мъчно с 84:81 Черно море Тича в първи мач от 7-я кръг на Националната баскетболна лига.

Варненският отбор пропусна куп благоприятни условия в последната част да удари противника, само че сгреши в края.
Академик поведе от първата минута, само че по този начин и не съумя да вземе сериозен задатък в началната четвърт. Вместо това, добра серия на Черно море в последните две минути от нея стопиха цялото закъснение. С първия панер за втория интервал резултатът към този момент бе подравнен и по-късно за малко " моряците " водеха в него.

Академик Бултекс още веднъж взе самодейността и със серия от 11-0 дръпна малко преди почивката, която пристигна при 39:32.

И двата тима заложиха съществено на играта под коша, само че пловдивчани взаимодействаха малко по-добре в първите 20 минути.

Академик потегли по-силно и след почивката, като поведе с 13, преди Обрад Томич да си изпроси техническо нарушаване и това да даде на Черно море късмет да направи серия от 9 безответни точки и още веднъж да върне интригата.

До края на четвъртината Академик отново поведе с десетина точки, а преди финалната част разликата бе седем - 63:56.

С първите четири точки за четвъртата част Черно море си даде нов късмет за поврат. Бърза замяна на точки в идващите минути продължи да държи на нокти всички в зала " Сила ". Варненци пропуснаха и изстрел за повеждане в резултата, след което получиха 7 точки от Васил Бачев. Бачев продължи серията си от следващи точки до 10, само че Черно море не спираше борбата.

След отговора на Симеон Илиев, в последните 2 минути от мача двата отбора влязоха при една-единствена точка разлика. Такава бе тя и в заключителната минута, а с една офанзива до края Шакир Смит не съумя да опази Джими Гавин и извърши петото си персонално нарушаване.

Таймаутът за Черно море обаче бе последван от фаул в офанзива на Цветомир Куртев против Александър Груев. За варненци остана да опитат нещо с нарушавания до края, само че Адриан Секулов от наказателната линия оформи крайното 84:81.

С 19 точки, 8 битки и 7 асистенции за триумфа приключи Бачев, Томич добави 19 точки, 9 битки, 3 асистенции и 3 чадъра.

Джими Гавин записа отличен мач с 36 точки (5 тройки), Николай Георгиев добави 13 точки, а Симеон Илиев регистрира следващ дабъл-дабъл с 12 точки и 14 битки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР