Академик Бултекс 99 (Пловдив) започна убедително новия сезон в НБЛ.

...
Академик Бултекс 99 (Пловдив) започна убедително новия сезон в НБЛ.
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 наказа Ямбол със 17 тройки

Академик Бултекс 99 (Пловдив) стартира безапелационно новия сезон в НБЛ. Играчите на Асен Николов демонстрираха ефективен баскетбол и разгромиха гостуващия отбор на Ямбол със 116:78 в първата среща в шампионата и за двата тима. Домакините завоюваха и четирите елементи на днешния дуел, като имаха превъзходство над противника в безусловно всички статистически индикатори, в това число 17/29 в стрелбата от тройката.

Пловдивчани влетяха в днешния мач с близо 30 точки още в първата част, приключила 29:18 в тяхна изгода, само че не се задоволиха с това и на почивката към този момент бяха напред с 20 точки - 65:45. Темпото спадна леко след подновяването на играта, само че Академик Бултекс усили разликата до 86:61 в своя изгода преди финалните 10 минути, а сирената в комплекс “Сила” прозвуча при краен резултат 116:78.

Тенчо Тенчев се завърна в българския баскетбол с 27 точки и 9/12 в стрелбата от отдалеченост, с което бе най-резултатен за спечелилите. Васил Бачев добави 23 точки, до момента в който Алекс Лонг с 18 точки и Уил Пери с 15 допълниха карето топреализатори за Академик Бултекс 99.

Петър Вукович с 18 точки и Ставиън Алън със 17 бяха двамата най-хубави за Ямбол.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР