Академичен цирк Балкански гостува до 4 ноември в Пловдив. Огромната

...
Академичен цирк Балкански гостува до 4 ноември в Пловдив. Огромната
Коментари Харесай

4-годишната Натали е новата звезда на цирк Балкански

Академичен цирк " Балкански " гостува до 4 ноември в Пловдив. Огромната шатра е ситуирана в ЖР " Тракия " до зала " Колодрум ". Тази година програмата е напълно актуализирана. Циркът към този момент си има и балет, който прави доста по-интересни за феновете паузите при прекосяването от един номер към различен. Въздушната гимнастика на акробатите пък се разиграва на фона на единственото по рода си лазерно шоу. В клоунадата също се включват нови актьори. От остарялата стратегия е непокътнато Колелото на гибелта, което е основано от цирк " Балкански " и е негова запазена марка. Голямата изненада за пловдивската аудитория е най-малкият член на фамилия Балкански - 4-годишната Натали. Нейното зрелище е езда с понито Далас.

Циркът е едно от най-древните изкуства и за разлика от театъра и литературата стои най-близо до обичаи от основаването си. " Дигитализирането на изкуството убива същинското чувство. Това може да стане и в цирка, само че ние няма да го създадем. Обновяваме озвучението и осветлението, само че до такава степен. Пък и с технологии не можеш да окажеш помощ на жонгльора да скочи два пъти или три пъти повече ", споделя Александър Балкански-син. Неговото чувство е, че хората все по този начин желаят да гледат живия театър, в който да се потвърждават до границите на човешките благоприятни условия.

Цирк " Балкански " реализира модерното звучене на представленията си главно със светлинното шоу и с музика, която акцентира напрежението при осъществяванията на артистите. Осветлението с едно блещукане на мълния в замъглената зала може да вкара фена в магическия свят. По този метод се повлиява на душeвността на индивида в публиката и той се усеща като част от протичащото се на сцената. Големи намеси с техника в спектакъла обаче няма, изяснява Александър-син.

Както при всяко живо шоу и в цирка подмолно се случват трудности, промени, неточности. Най-срещаното е с щета на някой от костюмите. Случвало се е на едно от девойките в балета да се скапе цип. " И гледаш по какъв начин 10 балерини тичат да си сменят костюмите ", смее се Балкански. Съвсем скоро циркът прибавя още една радостна преживелица, този път с клоуна. Един от тях се е спънал и е паднал в дъждовна локва, в тъмното нацапал още двама души. " В този момент изпаднах в безтегловност и разбрах, че номерът на клоуна довечера отпада ", пляска се по челото Балкански. След което излязъл на сцената и оповестил дресура на порчета и норки, само че се появил падналият жонгльор. Оказало се, че бързо и умело се е пременил и бил в подготвеност за своя трик. И когато публиката очаквала оповестените порчета, излязъл различен. Получило се извънредно занимателна обстановка.

Александър Балкански продължава да чува от хора изказвания, че животните в цирка се малтретират, с цел да извършват своите номера. " Такова нещо въобще няма. Чувал съм какви ли не обвинявания като това, че животните са гладни или че ги караме да вървят по нажежена ламарина. Това са невероятни нелепости. Целият цирк е едно семейство и нашите животни са като децата ни ", споделя Балкански. И добавя, че това се споделя от хора, които или не са стъпвали на цирк, или в никакъв случай не са следили от близко една дресура. Пояснява за методиката, която по нищо не се разграничава с тази на дресировката на кучетата, които оказват помощ на незрящите или работят в Българския червен кръст, полицията или при военните.

КАРЕ: Клоун с гения на Моцарт

В новата стратегия на цирка взе участие и Вили Колумбайони. Виртуозен жонгльор от Италия, притежател на всички вероятни призове и награди от огромните циркови фестивали. Започнал да се занимава с жонгльорство от невръстно хлапе и още тогава бил определян като виртуоза на този род. Клоунът си партнира на сцената със своята брачна половинка, която извършва хула-хоп номер. Вили взе участие и с номер с три кученца. Това са неговите домашни любимци, които са братчета. " В взаимозависимост от настроението и кое по какъв начин се усеща за деня, то взе участие в представлението ", споделя ни Балкански. Описва ни ги като неповторими пуделчета. И по какъв начин старата аудитория се замисля какво липсва, че техните домашни любимци не са толкоз послушни и толкоз способни като тези на сцената.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР