Акад. Николай Денков официално е кандидатът за министър-председател на Продължаваме

...
Акад. Николай Денков официално е кандидатът за министър-председател на Продължаваме
Коментари Харесай

Официално Николай Денков е кандидатът за премиер на ПП, започва разговори от утре

Акад. Николай Денков публично е претендентът за министър-председател на „ Продължаваме Промяната “, оповестиха на брифинг в Народното събрание съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев.

Бившият министър на образованието и науката се чака да одобри досието с втория мандат от Радев.

„ Приех тази номинация, която ще бъде показана на националните органи на съответните партии, с концепцията, че би трябвало да потърсим единодушие за най-важните тематики за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се построи устойчиво държавно управление и парламент, който работи за хората “, уточни Николай Денков за номинацията си.

„ Започваме диалози с всички политически сили. Идеята е дружно да забележим какво може да ни сплоти ”, добави той.

Денков на следващия ден ще адресира писмо-покана за диалози до всички парламентарно показани партии за среща.

Пред медиите той посочи, че не е бил кадър на ГЕРБ.

„ Влязох през 2014 в служебно държавно управление, тъй като имах експертиза по какъв начин се приготвят научни планове ”, напомни той с довода, че тогава в МОН нямало такива специалисти като него.

„ 2016 година аз си подадох оставката, както и Христо Иванов от държавното управление на Борисов ”, продължи Денков. В оня миг МОН беше в квотата на Реформаторския блок, съдружен сътрудник на ГЕРБ, в който влизаше партията на Меглена Кунева и ДСБ.

„ Не бяхме съгласни с това, което се случваше, в моя случай - в МОН. В момента съм в качеството си на специалист, само че зает политически с Политическа партия ”, изясни ученият.

Асен Василев съобщи, че имало късмет:  „ Дали сме оптимисти? Има късмет този мандат да бъде осъществен. Дали сме реалисти - виждате обстановката и връзките сред политическите сили. Шансът е с най-малко една партия по-голям, в сравнение с бе шансът за първия мандат ”, добави той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР