Акад. Николай Денков говори пред БТВ за това, което очаква

...
Акад. Николай Денков говори пред БТВ за това, което очаква
Коментари Харесай

Денков свали картите! С тези думи за Петков и Василев

Акад. Николай Денков приказва пред БТВ за това, което чака от втория мандат, чийто претендент за министър председател е самият той.

" Защо одобрих номинацията? Тук не става дума за персонална роля. Това, което усещаме с сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, е, че този парламент стартира с не един, а с два фалстарта, и ще се опитаме да го рестартираме. Първият е обвързван с това по какъв начин подреждаме дневния ред на Народното събрание. Вместо да гласуваме най-важните неща, ние започнахме с Изборния кодекс. Вторият е по какъв начин беше подходено към първия мандат. Аз почитам личността на проф. Габровски, само че това, което видяхме като процедура, докара до неспособност да се получи поддръжка. Единствената поддръжка беше получена от Движение за права и свободи. Кабинетът нито беше експертен, нито беше самостоятелен от ГЕРБ. Нито тезата, че експертен кабинет би трябвало да ръководи България, е безапелационна ", счита той.
-->
" Нормално е първата полемика да бъде не за личностите, а за политиките. Да почнем полемиките не от това, което ни разделя, а от това, което да ни сплоти. Да забележим кои са тези точки и политики, за които сме подготвени да продължим живота на това Народно заседание и да излъчим кабинет. Гръбнакът на кабинета би трябвало да е построен от политически ангажирани лица, за които партиите ще носят отговорност.

" Със сигурност чакам хора, които са изключителни експерти и специалисти да вземат участие. В това отношение нямам никакво подозрение - Асен Василев е топексперт във връзка с финансите.

Същото се отнася и за Кирил Петков в региона на стопанската система и нововъведенията. Той е топ експерт в съответната област ", съобщи още някогашният учебен министър.

" Винаги съм се стремял да бъда реалист. Шансът да се сформира това държавно управление е доста дребен, само че ние би трябвало да създадем всичко допустимо да го осъществяваме. Дори да не успеем, би трябвало да покажем какъв би трябвало да е методът ", приключи Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР