Airbus обяви, че безмоторният самолет на Perlan Project е поставил

...
Airbus обяви, че безмоторният самолет на Perlan Project е поставил
Коментари Харесай

Безмоторен самолет на Airbus постави рекорд

Airbus разгласи, че безмоторният аероплан на Perlan Project е сложил нов връх за височина на полет без помощта на мотори. Самолетът Perlan 2 е победил върха на своя предходник Perlan 1, който е подложен през 2006 година
Досегашният връх беше за полет на височина 15 461 метра. Perlan 2 е съумял да реализира височина от 15 902 метра в небето над Патагония дружно с двама водачи на борда, написа vesti.bg.

Полети на безмоторни самолети на сходна височина са много сложни и огромна необичайност. Те са вероятни единствено при избрани условия. Първо би трябвало да се намерят задоволително мощни възходящи въздушни течения. Такива се случват единствено на няколко места по целия свят и то по няколко пъти в годината. Това прави постоянни полети на безмоторни самолети на такава височина необичайност.

Въпреки това Perlan Project ще продължи да съществува. Основната цел на задачата е да изведе безмоторен аероплан съвсем до ръба на космоса и да сложи връх за височина на полет за всевъзможен летателен уред с крила без значение дали е с мотор или не. За задачата самолетът Perlan ще би трябвало да се издигне на 27 432 метра височина.

Целта на тези опити не са проявление на благоприятни условия. Безмоторните самолети са доста значими за голям брой научни опити. Според Airbus Perlan 2 е " неповторима платформа за научни открития ". Чрез него могат да се проучват фактори, които въздействат на смяната на климата, резултатът на радиацията върху водачите и летателния уред при полети на огромна височина и други Разработените за самолета технологии могат да оказват помощ и за рационализиране на авиацията като цяло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР