Airbus надмина канкурента си Boeing с поръчката на 435 самолета

...
Airbus надмина канкурента си Boeing с поръчката на 435 самолета
Коментари Харесай

Airbus надмина Boeing с рекордна поръчка

Airbus надмина канкурента си Boeing с поръчката на 435 самолета А320 от Indigo Partners, заяви Bloomberg, представена от capital.bg. Сделката е за 49.5 милиарда $.

Indigo Partners управлява 4 самолетни компании - американската Frontier, чилийската JetSmаrt, мексиканската Volаris и унгарският нискотарифен транспортьор Wizzаir. Това ще бъде най-голямата договорка в историята на сдружението и една от най-големите в aвиoиндустрията, в случай че завърши сполучливо.

Мениджмънтът на Airbus е оптимистично надъхан за бъдещето на компанията, защото през последните две седмици на миналата година удостовери, че са получили и други значими поръчки от разнообразни компании с изключение на тази от Indigo Partners. " По този метод демонстрираме упоритостите си да задминем Boeing по годишни продажби ", увериха от управлението на Airbus.

Засиленото търсене на версията А320 идва в последните дни от ръководството на Джон Лийхи в дивизията по продажби в Airbus. Той ще се отдръпна до края на януари от поста си на шеф в звеното, което оглавява към този момент близо 20 години.

От началото на 2017 година до ноември европейският авиопроизводител се договорил за доставянето на общо 705 самолета, само че след получените предложения безусловно в последния миг броят им би могъл да надвиши 1000. Така компанията ще задмине по този индикатор съперника Boeing, който е сключил съглашения за сглобяването на към 900 самолета през миналата година.

Oбявените покупко-продажби на Airbus през декември са няколко, написа Reuters. Авиопроизводителят се е договорил с aвиокомпанията Delta за доставянето на 100 летателни апарата. Oт друга страна, AirCap и China Aircraft Leasing са отправили предложения за по 50 самолета. Компанията е получила поръчки за общо 75 самолета и от още две самолетни компании, чиято анонимност е непокътната от Airbus. /Марица.бг
тагове вoeing airbus поръчка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР