Ахмед Абофул, международен адвокат в Al-Haq, твърди, че Великобритания има

...
Ахмед Абофул, международен адвокат в Al-Haq, твърди, че Великобритания има
Коментари Харесай

Правозащитни групи подават правна жалба в съда на Обединеното кралство, настоявайки за спиране на износа на британски оръжия за Израел

Ахмед Абофул, интернационален юрист в Al-Haq, твърди, че Англия „ има правно и морално обвързване “ да не дава оръжия изнася лицензи за държавни управления, които правят зверства. Има необятно публикувани изказвания за нарушавания на интернационалното право от Хамас и израелските сили след експлоадирането на войната.

Правозащитни групи от дълго време се опълчват на износа на английски оръжия за Израел.

Кампанията против търговията с оръжия организация с нестопанска цел споделя, че английската промишленост, а точно BAE Systems, обезпечава към 15% от съставените елементи в стелт бойния аероплан F35, употребен от Израел.

Групировката твърди, че самолетите са били употребявани при последната бомбардировка на Газа, която Израел стартира в отговор на офанзивата от 7 октомври, последвана от сухопътна атака в обсадената територия. Групата споделя, че съставените елементи, дружно с друго военно съоръжение, се изнасят под „ отворени общи лицензи за експорт “, които нямат бистрота.

Англия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР