Агресията в семейството придобива особена значимост през последните десетилетия и

...
Агресията в семейството придобива особена значимост през последните десетилетия и
Коментари Харесай

Как да преодолеем един от най-големите проблеми в семейството

Агресията в фамилията придобива особена значителност през последните десетилетия и се трансформира в един от главните проблеми на съвременността, от които произтичат голям брой конфликтни обстановки и в обществото.

На пазара към този момент може да откриете книгата „ Агресията в семейството” от доктор Огнян Димов, в която специализиралият във Франция психоаналитик открива, че освен експанзията сред интимни сътрудници, родители, деца, само че и експанзията към нас самите се оказва надълбоко вкоренена в навиците, възпитанието и културата ни . А възпитанието и вътрешното себеусещане на родителите изключително въздействат на настройката на детето към съответно държание.

В „ Агресията в семейството” читателят ще открие скъпи образци, свързани с другите измерения на експанзията – тази на дамата към несъстоялата ѝ се женственост, на мъжа към неговата неустрашимост, на сътрудниците преди брака, на съпрузите в брака, в границите на фамилията, както и тази сред децата и родителите.

На понятен език Огнян Димов преглежда другите механизми на несъзнаваното, при които модели от предишното биват пренасяни в сегашното и дефинират и бъдещото развиване на дадени взаимоотношения.

За още потребна информация по отношение на родителството елате в Ohnamama.bg >>>

И въпреки експанзията постоянно да е заложен модел на пове­дение, от който освен не можем, само че и подсъзнателно не желаеме да избягаме, тя не би трябвало да бъде пренебрегната.

Тази дребна книга дава основата на един откровен и необходим разговор – този със самия себе си, както и този с най-близките .

 корица книга Ciela

А дългогодишният опит на експерта сочи, че диалогът е нужен. Защото там, където думите стопират, стартира експанзията. Отвъд експанзията обаче постоянно може да бъде открита обичта – постижима след освобождение от контузиите от предишното, преодоляване на желанието за обединение с другия и осъзнаване на неговата различност.

Д-р Огнян Димов приключва с отличие СУ „ Св. Климент Охридски “, а през 1999 година пази докторска степен по философия и логика на психиката. През 2000 година отпътува за Франция, с цел да учи и практикува специалността, която смята за свое предопределение – психоанализата. От 2000 до 2010 година прави втори докторат по логика на психиката, философия и теология в един от най-големите в света проучвателен центрове по хуманитаристика, а по-късно приключва специфична докторска степен по психоанализа в Париж. Работи в една от централните парижки клиники като клиничен психолог и психоаналитик. Член е на Европейската асоциация по психоанализа. През 2010 година се връща в България, с цел да приложи „ тук наученото там “, както той самичък споделя.

 кинга Ciela

 ох на мама Личен списък
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР