Агресията е най-често срещана в училище, смятат ученици от Асеновград.

...
Агресията е най-често срещана в училище, смятат ученици от Асеновград.
Коментари Харесай

Учениците в Асеновград не се чувстват защитени в училище

Агресията е най-често срещана в учебно заведение, считат възпитаници от Асеновград. Анкетираните признават, че не се усещат предпазени в учебната среда. Това сочат данни от анкета измежду деца и младежи, извършена от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни в града.
В допитването са се присъединили 206 участници на възраст сред 14 година и 18 година от всички асеновградски учебни заведения. Бутането, блъскането, сбиването и побоя са форма на физически тормоз съгласно 53% от асеновградските възпитаници. За вербално нападателно държание 40% от интервюираните одобряват подигравките, заканите и обидите. От резултатите излиза наяве, че 80 на 100 от запитаните не са ставали обект на експанзия.
По-голяма част от учениците показват, че при положение на тормоз против тях ще потърсят помощ първо от предподавателя си. Много по-малък е процентът на децата, които биха се обърнали за отбрана към своите близки. Дори децата да разпознават случаите на експанзия или тормоз против тях, не са наясно по какъв метод могат и би трябвало да реагират, изясняват от Местната комисия.
Като предварителна защита против експанзията е осъществяване на срещи с учениците от Асеновград по време на час на класа, които започват още тази седмица. Пред подрастващите ще се изнасят лекции на тематика експанзия. Мярката е възпитателна, за децата да се срещнат с следствията от осъществяване на противообществените прояви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР