Агресията до такава степен е акумулирала, че изблиците на практика

...
Агресията до такава степен е акумулирала, че изблиците на практика
Коментари Харесай

Тити Папазаов: Учителят загуби своя авторитет заради нас, родителите

„ Агресията дотам е акумулирала, че изблиците на процедура са всеобщи. Тя ненапълно стана модел на държание. И този психически развой стартира по времето на борческите групировки, когато всеки стартира да желае да наподобява на тях. Това е рецесия на престижите. Всеки желае да стане водач в такова общество, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Вторият фактор е насилието в фамилията ”, съобщи пред Народоосвободителна въстаническа армия психиатърът доктор Веселин Герев. Изказването му идва след последния случай на експанзия в учебно заведение, когато възпитаник атакува своя учителка.

„ За мен казусът е по-голям. Ние безпределно доста се радвахме на смяната. Едно от нещата, с които най-вече беше платено тази независимост, е опцията родителят да отиде в учебно заведение и да парадира с моментното си развиване. Това обезцени цената на учителя. Учителят загуби своя престиж поради нас, родителите. Трябва да успеем да научим децата ни да бъдат виновни и признателни ”, сподели Тити Папазов. А кой е отговорен за тази експанзия?



„ Това стана модел на държание, който се толерира. Никой не споделя стоп на експанзията. И страната не си е на мястото. Става въпрос за замяна на престижите и полезностите, тъй като асоциалното държание се харесва. А при сигнал за такова дете, реакцията на обществото е казусът да бъде неглижиран ”, разяснява още психиатърът доктор Веселин Герев.

„ Трябва родителите да върнат престижа на учителя в очите на детето ”, безапелационен е Тити Папазов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР