Агресивното море през последните седмици „изяде” бреговата и част от

...
Агресивното море през последните седмици „изяде” бреговата и част от
Коментари Харесай

Последните морски бури „изядоха” ивицата на Южния плаж в Несебър


Агресивното море през последните седмици „ изяде” бреговата и част от пясъчната линия на Южния плаж в Несебър. Заради мощните североизточни ветрове и бурните талази, които се задействаха в предходните дни, няколко метра от линията е отнесена в морето. За това сигнализира концесионерът ѝ Кирил Спасов. На места водата е стигнала съвсем до обектите на крайбрежната алея, в друга част от линията е отвеян половината плаж.

„ Ужасяващата картина преди две години по Южното Черноморие се повтори още веднъж на Южния плаж в Несебър. Преди зимния сезон взехме всички нужни ограничения за отбрана. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го създали. Но бурните талази, които се развихриха през последните дни нахлуха в сушата и отнесоха крайбрежието. Към момента обстановката е сериозна. Пясъкът безусловно е " засмукан " от морето ", изясни концесионерът. За да възвърне плажът типа си обаче, ще коства доста вложения и труд.

Достигайки във вътрешността в сушата, тези феномени могат да причинят заливания, мощна ерозия на пясъчните плажове, т.е. да основават съществени проблеми освен на морския бизнес, само че и на крайбрежната инфраструктура, изясни Спасов. Той напомни, че през февруари 2018 година ситуацията на линията е било още по-драматично. Тогава Южният плаж е бил тотално потънал под водата. Вълните даже заляли приземните етажи на хотелите на първа линия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР