Агресивният натиск на София българските тълкувания на историята да станат

...
Агресивният натиск на София българските тълкувания на историята да станат
Коментари Харесай

Скопски вестник: Нито една страна-членка не приема българските условия за Северна Македония

" Агресивният напън на София българските тълкувания на историята да станат условия за започване на договаряния със Северна Македония към този момент не срещат поддръжка в нито една страна-членка на Европейския съюз ", твърди скопският " Независен весник ", който се базира на свои източници от Брюксел.

В европейския дом няма настроения за това, което не съумя Гърция - да потвърди, че не съществуват македонци, македонска нация и македонски език, за което изгуби три десетилетия, в този момент да продължи България, написа изданието.

Самият факт, че България почувства нужда да дообяснява с меморандум това, което изпрати като публична държавна поддръжка за договарянията, загатва, че не е съумяла в това, което желае до момента, съгласно " Независен ".

Неофициално, страните-членки считат, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение на двустранна основа и да не натоварват договарянията с Европейски Съюз и няма настроения българските претенции да влязат като обособена точка в глава 35 като " други въпроси ". Ясно е въпреки всичко, че съгласно досегашния опит, когато става дума за Брюксел, в никакъв случай не би трябвало нещо да се приема като несъмнено, отбелязва изданието.

Засега упованията са, че посланиците няма да могат да решат този въпрос и по този начин той ще се окаже на една от идващите министерски срещи на Европейски Съюз, най-вероятно през ноември. Дотогава, съгласно упованията, министър председателят Зоран Заев ще отиде в София и ще се опита да изглади връзките, само че в обстановка, когато на Бойко Борисов му гори под краката и всеки ден има митинги и претенции да подаде оставка, мъчно ще се откаже от разногласието, който отклонява вниманието на локалната общественот, написа " Независен весник ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР