Аграрният университет - Пловдив (АУ) е единственото специализирано държавно висше

...
Аграрният университет - Пловдив (АУ) е единственото специализирано държавно висше
Коментари Харесай

Дипломата от Аграрния университет е гаранция за успех

Аграрният университет - Пловдив (АУ) е единственото профилирано държавно висше учебно заведение в България в региона на селското стопанство и сродните науки, с одобрен авторитет в народен и интернационален мащаб. 

Акредитиран е от Националната организация за оценяване и акредитация с една от най-високите оценки в страната за оптималния 6-годишен интервал. 

 В трите професионални посоки „ Растениевъдство “, „ Растителна отбрана “ и „ Животновъдство “ АУ е народен отличник в Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България за 2016 и 2017 г. 

АУ образова студенти в трите просветителни степени (бакалавър, магистър и доктор), организира курсове за следдипломна подготовка и преквалификация на експерти от аграрния бранш. 

Университетът разполага с богата учебно-опитна и внедрителска база, ситуирана на 185 ha. В нея на високо агротехническо равнище се поддържат сбирки от растителни и скотски типове. Обзаведена е съвременна научноекспериментална винарска маза със зала за винопроизводство и неповторима сбирка виновност. Към университета е построен Агроекологичен център за развиване на биологичното земеделие в България и Център за интегрирано ръководство на заболяванията по растенията. 

АУ обезпечава и поддържа високо качество на образование, което непроменяемо е обвързвано и с практическата подготовка на студентите. Университетът и бизнесът взаимно приготвят експерти за съвременно българско земеделие. Центърът за кариерно развиване и връзки с бизнеса към АУ реализира връзката сред образованието и пазара на труда и подкрепя кариерното развиване и насочване на студентите. 

Интересът на младежите към АУ е подбуден освен от солидната подготовка, само че и от удобната академична атмосфера и положителните социално-битови условия. Отличната спортна база включва плувен басейн, оборудвани спортни зали и открити стадиони за разнообразни спортове. 

Подробна информация на уеб страницата на АУ: http://www.au-plovdiv.bg/centers.php?type=1&id=1&content=220 

Учебно-информационен център: 032/654 250, 032/654 310; [email protected] 

https://bg-bg.facebook.com/ Кандидатствай-в-Аграрен-университет-Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР