Агенцията за социално подпомагане е предприела всички действия според правомощията

...
Агенцията за социално подпомагане е предприела всички действия според правомощията
Коментари Харесай

Какво ще стане с детето, чиято майка почина в болницата във Враца

Агенцията за обществено подкрепяне е подхванала всички дейности съгласно пълномощията си за оказване на психическа и материална поддръжка на детето, чиято майка умря на 30 януари в болница във Враца.

Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес, в обкръжението на най-близките си родственици, оповестиха от Агенцията

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия, благодарение на лелята. Изпратено е писмо до Центъра за социална поддръжка във Враца за подпомагане и реализиране на спешна намеса за превъзмогване на прочувствените контузии и съхраняването на психическото здраве на детето, която стартира през днешния ден.

Момченцето и фамилията му ще бъдат ориентирани за прилагане на дълготрайна обществена услуга към Центъра. Детето към този момент получава наследствена пенсия за другия си умрял родител. Семейството е съветвано за опцията да бъде подкрепено с помощи съгласно плануваните в закона, както и за реда за основаване на наставнически съвет.

По-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето разгласи, че поради нещастието във Враца стартира инспекция на всички незабавни центрове у нас.

По думите ѝ служителката на регистратурата е уволнена, само че това не е задоволително и следва инспекция на организацията на работа в здравното заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР