Агенцията за национална сигурност на Черна гора заяви в петък,

...
Агенцията за национална сигурност на Черна гора заяви в петък,
Коментари Харесай

Руски агенции стоят зад масираната кибератака против Черна гора

Агенцията за национална сигурност на Черна гора съобщи в петък, че няколко съветски организации стоят зад хакерска атака против черногорски институции, оповестиха черногорските медии, добавяйки, че това е пикът на хибридната война, заяви Хина, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Разузнавателната организация на Черна гора също сподели, че има опасения, че офанзивата към момента не е достигнала своя връх и че цялата " основна инфраструктура ", като електрическата система или водоснабдяване, може да бъде цел.

В известието се споделя, че сходна офанзива не е била осъществена на никое място другаде и че методологията на офанзивата е характерна за съветските организации.

Правителството по-рано заяви, че от четвъртък вечерта Черна гора е подложена на нова поредност от проведени хакерски атаки против държавната ИТ инфраструктура.

Въпреки че някои услуги бяха краткотрайно затворени от съображения за сигурност, сигурността на жителите и бизнеса и техните данни не са застрашени по никакъв метод. Черна гора е уведомила интернационалните съдружници за детайлностите за офанзивите, които са доста сходни на тези през 2015 и 2016 година, сподели държавното управление.

Руски организации нападнаха ИТ системата на държавното управление на Черна гора през 2015 и 2016 година, преди присъединението на Черна гора към НАТО.

Премиерът Дритан Абазович свика съвещание на Съвета за национална сигурност поради хакерските атаки.

В послание към пресата Абазович сподели, че последните офанзиви против сървърите на държавното управление са политически стимулирани и че са доста съществени офанзиви.

Той сподели още, че способените служби наблюдават обстановката и са ангажирани Националната организация за сигурност, полицията и министерството на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР