Агенцията за борба с градушките обявява, че в петък са

...
Агенцията за борба с градушките обявява, че в петък са
Коментари Харесай

Над Южна България в петък са изстреляни 780 противоградови ракети

Агенцията за битка с градушките афишира, че в петък са изстреляни общо 780 ракети над Южна България. Обработени са 59 градоопасни облака, които са минали над защитаваната територия. Комисии към Областна дирекция,,Земеделие " ще правят оценка провалите от падналата през вчерашния ден градушка в региона на селата Змейово, Кирилово, Ракитница и Хрищени, които са на територията на област Стара Загора. Към момента не е допустимо да се направи проучване, защото площите са към момента под вода и това не разрешава да се открият вредите. Веднага щом водата се оттече, вредите ще бъдат разказани, твърдят от организацията.

Село Змейово, което е най-засегнато от градушката, не се намира в защитавана от организацията територия. То е ситуирано сред защитаваните територии на районна дирекция с. Петрово и с. Тъжа. От ракетни площадки на двете дирекции са изстрелвани ракети на лимит към облака, минал над обитаемото място. Поради неразрешена зона за пукотевица, поради военни обекти, не е допустимо построяването на междинна ракетна площадка край селото, изясняват от организацията.

Останалите три села Кирилово, Ракитница и Хрищени попадат в защитаваната територия и в резултат на изстреляните ракети са минимизирани вредите.

Агенцията напомня, че страната ползва нотифицирана държавна помощ за компенсиране на разноските при 100% изцяло пропаднали площи. За нея могат да аплайват единствено регистрирани аграрни производители. Заявления ще се одобряват в Общинска работа " Земеделие " – Стара Загора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР