Агенцията по храните и лекарствата на САЩ в четвъртък заяви,

...
Агенцията по храните и лекарствата на САЩ в четвъртък заяви,
Коментари Харесай

FDA забранява продажбата на популярни електронни цигари с ментол Vuse Alto

Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати в четвъртък съобщи, че не разрешава продажбата на електронни цигари Reynolds American Vuse Alto с ментол, заявявайки, че рискът за децата надвишава всякаква изгода за възрастни пушачи.

FDA сподели, че възбраната включва три продукта с мирис на ментол и три смесени продукта с усет на горски плодове, всеки предлаган в три разнообразни равнища на никотин. Агенцията продължава да преценя дали да остави тютюневите аромати на компанията да останат на пазара.

Reynolds, производителят на цигари Camel и Newport, посочи, че писалките за вейп оказват помощ на възрастните да се откажат от навика да пушат, като преминат към артикули, които са по-малко нездравословни за здравето им.

Juul би трябвало да заплати близо 440 милиона $ за споразумяване на щатското следствие за младежи.

Компанията майка на Reynolds, British American Tobacco, или BAT, съобщи, че ще оспори решението на FDA в съда.

издаване.

На пазара от няколко години писалките за вейп стават все по-популярни измежду децата и младежите. Близо 13% от учениците в междинните и гимназиалните учебни заведения, които са пили през последните 30 дни, са показали Vuse като своя желана марка, нареждайки се на второ място след Puff Bar, съгласно резултатите от федерално проучване, оповестено през 2022 г. 

< p> FDA предходната година подреди на Juul Labs да спре да продава своите артикули за вейпинг, само че възбраната беше отсрочена, до момента в който Juul апелира, като това предизвикателство продължава.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР