Агенцията по храните и лекарства в САЩ (FDA) одобри пускането

...
Агенцията по храните и лекарства в САЩ (FDA) одобри пускането
Коментари Харесай

Революция! Капки сменят очила и лещи

Агенцията по храните и медикаменти в Съединени американски щати (FDA) утвърди стартирането на пазара на нови капки за очи, които могат да оказват помощ на мнозина да се откажат от очилата или лещите си. Революционният препарат, наименуван Vuity, дава опция на хора с влошено зрение да го поправят за интервал сред 6 и 10 часа след тяхното потребление.

Действието на новото лекарство стартира след 15 минути от потреблението му. То обезпечава по-остро зрение и отстранява изцяло потребността от потреблението на коригиращи средства за четене, шофиране или за работа с компютър.

В клиничните тествания на Vuity присъединяване са взели повече от 750 индивида. Някои от тях споделят пред медии, че препаратът би бил голяма смяна в живота им. Тони Райт, който е един от тях споделя, че има очила на всички места към себе си – за четене, за работа, за шофиране. 54 годишният продавач-консултант показва задоволството си пред CNBC от това, че може да се върне към естествен живот, откакто години е употребявал най-различни средства за поправяне на зрението си.

Според изследванията, лекарството може да се употребява за лекуване на пресбиопия, която всъщност е замъглено зрение наоколо. Препаратът работи посредством понижаване на размера на зеницата. Това разрешава на окото да концентрира повече от светлината, която притегля, премахвайки част от замъгляването. Ефективността обаче може да варира според от пациента.

Капките са революционни, само че едва ли скоро ще отстранен потребността от обичайни очила за четене. Цената на Vuity ще е над 80 щ. $ за месечен курс, което е доста по-скъпо от един чифт очила, който също така може да се употребява с години.

Според основателите си, лекарството ще работи най-добре при хора на възраст 40-55 години. При някои пациенти на разположение са странични резултати като червени очи и главоболие по време на тримесечния експериментален интервал. Освен това хората на възраст над 65 години ще усетят по-ниска успеваемост, изключително с напредването на очната недъгавост.

А тук ще намерите още вести от!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР