Агенцията на ООН, предоставяща помощ на цивилните палестинци в обсадената

...
Агенцията на ООН, предоставяща помощ на цивилните палестинци в обсадената
Коментари Харесай

ООН настоява за доставка на гориво за Газа

Агенцията на Организация на обединените нации, предоставяща помощ на цивилните палестинци в обсадената Ивица Газа, предизвести, че може да се наложи да приключи интервенциите си скоро, в случай че не бъде доставено гориво до анклава , на фона на все по-отчаяна потребност от заслон, вода, храна и медицински услуги, предава Ройтерс

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) съобщи, че незабавно се нуждае от гориво за поддържане на животоспасяващи филантропични интервенции в управлявания от " Хамас " анклав, който е подложен на израелски бомбардировки от съвсем три седмици.

" Ако горивото не бъде получено в Газа, UNRWA ще бъде принудена доста да понижи и в някои случаи да спре своите филантропични интервенции в Ивицата Газа. Предстоящите 24 часа са доста сериозни ", се споделя в известието.

Израел отхвърля да допусне гориво с пратките с помощ , заявявайки, че то може да бъде конфискувано от " Хамас ".

Повече от 613 000 души, останали без дом заради войната, се приютяват в 150 уреди на UNRWA в потърпевшата територия, едно от най-гъсто обитаемоте места в света.

" През последните 24 часа бяха убити още трима членове на личния състав на UNRWA, което докара до общо 38 убити чиновници ", сподели UNRWA.

Израел твърди, че интервенцията на " Хамас " е умъртвила към 1400 души. Министерството на здравеопазването на Газа заяви в четвъртък, че повече от 7028 палестинци са починали при въздушните удари от този момент .
 Ердоган: Израелските офанзиви против Газа се равняват на масовo убийствo
Ердоган: Израелските офанзиви против Газа се равняват на масовo убийствo

Той назова " срамно " мълчанието на интернационалната общественост по въпроса

Броят на жертвите евентуално ще нарасне, в случай че Израел стартира необятно предстояща наземна атака, ориентирана към унищожаването на " Хамас ", чиито бойци съгласно него употребяват популацията като жив щит.

2,3-милионното население на Газа към този момент страдаше от необятно публикувана беднотия и висока безработица през годините на обсада от Израел и Египет, преди последните събития.

Световната здравна организация сподели, че 26 метрични тона медицински материали чакат от египетската страна на граничния пункт " Рафах " с Газа за утвърждение за влизане в анклава.

Тези доставки ще покрият главните здравни потребности 110 000 души, ще разрешат интервенции на 3700 пациенти с контузии и ще обезпечат грижи за 20 000 пациенти, нуждаещи се от лекуване на хронични болести, заяви СЗО в имейл до Ройтерс.
 Повечето лечебни заведения в Газа са спрели работа
Повечето лечебни заведения в Газа са спрели работа

Влизащата филантропична помощ е капка в морето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР