Агенция за приватизация и следприватизационен контрол не смята, че са

...
Агенция за приватизация и следприватизационен контрол не смята, че са
Коментари Харесай

Агенцията за приватизация смята, че "Булгартабак" работи

Агенция за приватизация и следприватизационен надзор не счита, че са нарушени клаузи от контракта за приватизацията на " Булгартабак холдинг " - в предишното държавен монополист на цигарения пазар, заяви " Капитал ".

Според приватизационния контракт фабриките на холдинга, свързван с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, би трябвало да запазят предмета си на активност до 2021 година, в противоположен случай дължат наказателна клауза в размер на заплатената сума при покупката, която е 100 млн. евро.

Софийската фабрика беше дефинитивно затворена през 2016 година, а теренът й беше разчистен от здания, с цел да послужи за нов градеж. През 2017 година " Булгартабак " продаде марките си цигари на международния водач Britsih American Tobacco и до предходната година тези марки се произвеждаха по контракт в Благоевград. Фабриката там затвори при започване на годината, а самият " Булгартабак холдинг " преди три месеца даже промени името си и то към този момент няма нищо общо с цигарите. Първоначалният покупател BT Invest към този момент няма присъединяване в холдинга.

В отговор на питане на " Капитал " Агенцията за приватизация е дала отговор, че са " осъществени насрещни инспекции и е изискана информация и от други институции, която удостоверява, че сдружението реализира индустриална активност, заради това не се е наложило инспекция на място в предприятието. "

В допълнение от организацията споделят, че частичното спиране на индустриалната активност не е съображение за налагане на наказания по приватизационния контракт. Отбелязват, че прекъсването на индустриалната активност през 2019 година и осъществяването на оставащите отговорности ще бъдат регистрирани до 30 юни на 2020 година

Още по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР