Агенция Reuters съобщи, че Intel е успяла да запази лиценза

...
Агенция Reuters съобщи, че Intel е успяла да запази лиценза
Коментари Харесай

Intel си запазва правото да доставя процесори на Huawei Technologies, която се намира под санкциите на САЩ

Агенция Reuters заяви, че Intel е съумяла да резервира лиценза за експорт. Той ѝ разрешава да доставя свои съставни елементи на китайската компания Huawei Technologies. Да напомним, че от 2019 година тя е под глобите на Съединени американски щати. Това е още по-интересно, като се има поради, че AMD загуби сходния лиценз за експорт. Въпреки че безусловно се припокриваше с Intel във връзка с редица съставни елементи, доставяни за потребностите на Huawei. Най-малкото, Intel ще може да доставя мобилни процесори за портативните компютри на Huawei още известно време.

Лаптопите на Huawei разчитат значително на процесорите на Intel, тъй че всяка възбрана в тази област на процедура би обрекла на неуспех главната активност на китайския софтуерен колос. Intel получи съответния лиценз за експорт от Министерството на търговията на Съединени американски щати в края на 2020 година Това стана незабавно откакто президентът Доналд Тръмп, който беше главният идеолог за ограничение на достъпа на Huawei до американски артикули и технологии, напусна поста си. AMD се опита да получи сходен лиценз от началото на 2021 година към този момент по времето на президента Байдън, само че по този начин и не съумя.

В резултат на това делът на преносимите компютри на Huawei, оборудвани с процесори на AMD, понижа от 47,1% до 9,3% през миналите три години. В същото време делът на портативните компютри на Huawei с процесори на Intel е повишен от 52,9 на 90,7 на 100. По този метод загубите на AMD под формата на пропуснати изгоди към началото на предходната година доближиха 512 млн. $. През предходната година американските управляващи желаеха да лишат Intel от лиценза за експорт, само че не съумяха да стигнат до край. Настоящият лиценз на Intel изтича тази година и не е несъмнено, че ще бъде възобновен. Миналата година Huawei съумя да се трансформира в третия по величина снабдител на портативни компютри в Китай. Нейният дял доближи 9,7%, измествайки американската компания Dell Technologies.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР