Агенция Пътна инфраструктура ще започне ремонт от автомагистрала Тракия между

...
Агенция Пътна инфраструктура ще започне ремонт от автомагистрала Тракия между
Коментари Харесай

Близо 89 млн. лева ще глътне ремонтът на магистрала Тракия“ край Стара Загора

Агенция " Пътна инфраструктура " ще стартира ремонт от автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора в платното в посока Бургас след 15 септември 2020 година Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Ремонтните действия ще бъдат изпълнени без да се стопира придвижването, посочи тя.

Изготвен е софтуерен план, който е координиран с Института по пътища и мостове . По експертна оценка индикативната стойност на ремонта на разширения сектор ще бъде към 89 млн. лева, като 70 млн. лева са за пътната част.

15 млн. лева ще са за замяна на ограничаващите системи в сектора на междинна разграничителна линия и прием и 4 млн. за монтиране на пътни знаци в двете платна и полагане на хоризонтална маркировка. Средствата са обезпечени, осведоми районният министър, добави тя

По време на ремонтно-възстановителните действия ще бъде въведена нова организация на придвижването.

Агенция " Пътна инфраструктура " работи и по сформиране на задание за разработване на абстрактен и механически план за удвояване на габарита на обходния път на гр. Враца , с цел да поеме автомобилния поток след разширението на пътя Видин-Ботевград. Ще бъде построено второ платно с две ленти за придвижване и ще се реконструира съществуващия двулентов път.

Министър Аврамова съобщи, че пътят Видин - Ботевград, част от който е обходният път на град Враца, е предпочитан инфраструктурен план с национално и трансевропейско значение, защото ще обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите " Хемус ", " Тракия " и " Струма ", както и с страните по протежението на европейския кулоар " Ориент/Източно Средиземноморие ".

Относно финансовото положение на " Водоснабдяване и канализация - Сливен " ООД министър Петя Аврамова заяви, че все още фактически съществуват усложнения в активността на сдружението, които са в следствие не постоянно на управнически решения на актуалното управление, а по-скоро имат справедлив темперамент и са насъбрани с годините проблеми като: амортизирани водоснабдителни системи, обвързваните с това високи загуби на вода, ниска степен на събираемост на вземанията и сезонните проблеми с качеството на питейната вода. От страна Министерство на регионалното развитие се подхващат редица ограничения за стабилизиране на положението на оператора.

В ход е процедура по прекосяване на държавното присъединяване от ВиК операторите към системата на Министерство на регионалното развитие, в това число и на " Водоснабдяване и канализация - Сливен " ООД, в ръководство на " Български ВиК Холдинг " ЕАД., което ще помогне за решаването на настоящите финансови проблеми на сдружението, неговото излекуване и опция за дейно действие, употреба и поддръжка на предоставената му обществена В и К инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР