Агенция Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на прединвестиционно

...
Агенция Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на прединвестиционно
Коментари Харесай

АПИ обяви обществена поръчка за прединвестиционно проучване и проектиране на участъка от АМ „Струма“ в посока София – Кулата извън Кресненското дефиле

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи социална поръчка за разработване на прединвестиционно изследване и планиране на трасе на автомагистрала „ Струма “ в посока София - Кулата, което минава отвън Кресненското дефиле. Срокът за подаване на офертите е 29 април т. година Прогнозната стойност на поръчката е 1 млн. лева без Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет. Предметът на публичната поръчка е разискван и съветван с Европейската комисия.

Избраният реализатор ще би трябвало да изготви предпроектни изследвания, с които да се обезпечава придвижването от София към Кулата отвън дефилето в две посоки. Едното е дублиращо в двете посоки трасе на път I-1 отвън Кресненското дефиле, а другото е дясно платно на Автомагистрала „ Струма “, лот 3.2 отвън дефилето. Прогнозната дължина на всяко от двете трасета е сред 20-25 км като те ще минават наоколо до Симитли, Черниче и Кресна.

Предпроектното дублиращо трасе на път I-1 условно ще стартира северно от пътен възел „ Симитли “, където приключва построеният лот 3.1 - секторът Благоевград – Крупник, а краят му ще е при п. в. „ Кресна “, където пък стартира въведеният в употреба лот 3.3 Кресна – Сандански.

Предпроектното дясно платно на Автомагистрала „ Струма “, лот 3.2 ще стартира при пътен възел „ Симитли “, а краят му ще е при обходния път на Кресна, който е част от плана лот 3.2.

Срокът за осъществяване на прединвестициионното изследване и планиране е 180 календарни дни и ще се извърши в три стадия. Първият ще стартира от датата на сключване на контракта и ще включва времето за разработване на оценка на въздействието върху пътната сигурност и предаване на създаването на АПИ. Вторият стадий ще е от датата на приемане на отчета за оценка на въздействието върху пътната сигурност и ще включва времето за изработването на прединвестиционното изследване с планиране и предаване на създаването. Във втория стадий е разглеждането и приемането на създаването (вариантни решения) от Експертен технико-икономически съвет. Въз основа на създадените вариантни решения за двете трасета, от страна на Възложителя ще се проведат относимите екологични процедури. В третия стадий е предаването на предпроектната разработка,като се показа и осъщественото инженерно-геоложко и хидрогеоложко изследване по утвърдените от способния орган по околна среда и води трасета, които би трябвало да се изпълнят във фаза „ Идеен план.

АПИ разгласи и социална поръчка за осъществяване на мониторинг на 4 типа влечуги в сектора на първокласния път I-1 (Е-79) през Кресненския пролом. Изследването ще обгръща шипобедрена и шипоопашата костенурка, ивичест и леопардов смок, които са предмет на запазване в предпазена зона за местообитанията „ Кресна-Илинденци “. Срокът за подаване на офертите е 29 април т.г. Индикативната стойност е 400 хиляди лева без Данък добавена стойност и средствата са обезпечени от републиканския бюджет. Изследването ще се организира в три интервала: пролетен, летен и есенен. Въз основа на данните от мониторинга върху популациите на другите типове влечуги ще се проучва числеността на популациите в региона на Е-79, оценка на ефикасността на оборудванията за намаляване на отрицателните резултати върху фауната и т. н. Мониторингът ще се реализира за период от 4 години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР