Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че не отговаря на истината твърдението

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че не отговаря на истината твърдението
Коментари Харесай

Има ли монопол при доставчиците на тол услуги?

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи, че не дава отговор на истината изказванието за монопол при доставчиците на тол услуги. Изявлението е в отговор на изявления, че изискванията не са идентични за всички претенденти. АПИ има контракт за народен снабдител на услуги с "Интелигентни Трафик Системи " ЕАД, с "Телетол " АД и с "Конкорд Смарт Инфраструктура " АД.

Пътната организация твърди, че е сключила при общи условия, идентични за всички претенденти, контракти за даване на услуга за електронно събиране на пътни такси с три доставчика. И трите сдружения желаят да оферират електронни винетки и да дават услуга по събиране на тол такси. Оперативна съгласуемост с електронната система за събиране на пътни такси на база време (електронна винетка) са постигнали две от сдруженията и посредством своите сътрудници в комерсиалната мрежа продават електронни винетки. До момента нито един от трите национални доставчика, които имат контракти с АПИ и за даване на тол услуги, не е минал процедура за доказване на оперативна съгласуемост с електронната система за събиране на тол такси.

"Не дава отговор на истината и изказванието, че доставчиците на услуги ще пресмятат дължимата тол такса на тежкотоварните коли с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 тона. Това ще се прави от Националното тол ръководство към Агенция „ Пътна инфраструктура “. През месец юни на конференция бяха показани така наречен елки на тола, които ще пресмятат дължимите тол такси. Доставчиците на декларирани (GPS) данни ще предават на националните снабдители на услуги данни за географското позициониране на своите клиенти, като националните снабдители единствено ще ги обработват със съответния програмен продукт и ще ги трансформират в така наречен тол заявления. Тол декларациите (информация по кои тъкмо тол сегменти от пътя се е движило съответното транспортно средство) ще се подават на Националното тол ръководство, което ще пресметне дължимата тол такса и ще върне информация със сметката на доставчика на услуги. Регистрацията на снабдители на декларирани (GPS) данни е обвързана със синхронизиране на нормативната уредба с измененията в Закона за пътищата ", оповестиха от Пътната организация.

По мотив „ следващият абсурд е какво ще вършат над 900 чиновници, които ще бъдат наети „ поетапно “ в Националното тол звено, откакто системата е електронна “ и „ по какъв метод „ контрольорите “ ще се включат в инспекциите за платена тол такса на камионите “, АПИ прецизира, че към 19 септември в Националното тол ръководство са назначени 677 чиновници, от които 597 в бранш „ Контрол и правоприлагане “. На база на контролната функционалност, която тези чиновници реализират всекидневно, са събрани 3 734 153, 43 лева от обезщетителни такси. Продадените досега електронни винетки са на стойност 326 079 369 лева

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР