Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) сменя в крачка бизнес модела на

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) сменя в крачка бизнес модела на
Коментари Харесай

АПИ сменя в крачка бизнес модела на печатницата за пари -тол системата


Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) сменя в крачка бизнес модела на " печатницата за пари " – тол системата, както я назовава министър председателят Бойко Борисов, и от която се чака да донесе милиардни доходи в бюджета.

АПИ няма да се занимава с даването на бордовите устройства на тировете и изчисляването на таксите, които те ще би трябвало да платят за прилагане на платените пътища. Тази активност се дава на частни компании – така наречен снабдители на декларирани данни и доставчиците за електронно събиране на пътни такси.

Ефектът от това упражнение са нови 2% от приходите от тола за доставчиците на данни. Така дружно със 7% за доставчиците за събиране на таксите, общо 9% от приходите от тол системата ще изтичат за даването на административни услуги, вместо за ремонт на пътища и строителство на автомагистрали. При планувани доходи от над 1 млрд лева годишно, грубите сметки демонстрират към 100 млн. лева по-малко пари за пътища.

Към момента единственият снабдител на такава услуга е " Интелигентни трафик системи ", само че ръководещите дават обещание до действителния старт на тол системата следващата година техният брой да се усили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР