Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е платила 1.225 млн. лв. в

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е платила 1.225 млн. лв. в
Коментари Харесай

АПИ е платила 1.23 млн. лв. за местене на пластмасови конуси

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е платила 1.225 млн. лева в границите на 2 години за преместването на разграничителните пластмасови конуси по пътя София-Перник в региона на Владая и Драгичево. Това разгласи стличният общински консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев, представен от " Дарик ".

Конусите се употребяват за така наречен реверсивно придвижване в трилентовата права от пътя, която е дълаг към 4 км. По този метод се обезпечават две ленти за придвижване в по-натоварената посока: в петъчните дни и вечерите - към Перник, а заран и в неделите - към София. Идеята е да се избегнат тапите.

От официален отговор на АПИ е станало ясно, че за интервала от 1 юли 2019 година до 1 юли 2021 година организацията е платила общо 1 225 306 лева единствено за местенето на конусите от едно платно в друго.

" Вместо да строи базовата инфраструктура, АПИ се занимава да дава пари за преместване на колчета. И то значително пари. А Йорданка Фандъкова, вместо да извършва обещанията си за градските булеварди, преписва едни цифри от бюджет в бюджет и единствено дава обещание, само че не извършва обещанията ", разяснява Симеон Ставрев.

Според него натоварването на пътя София-Перник през Владая ще намалее доста, когато бъде уголемен околовръстният път на столицата в сектора сред жк " Люлин " и кв. " Бъкстон ". Тогава ще се употребява по-активно и автомагистрала " Струма " за пътешестване до Перник и назад.

Според общинския консултант, даже сега да не са налични пари за целия сектор, АПИ може да го раздели на 2 елементи - от кръговото при " Люлин " до отбивката за Горна баня и от Горна баня до бул. " България " и да стартира работа по първия сектор.

Общинският консултант добави, че Столична община би трябвало бързо да реши казуса с връзките на Северната скоростна дъга със северните квартали на града, с цел да може околовръстното шосе да развие капацитета си и да вади по-голяма част от трафика отвън града.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР