Агенция на Република България по повод твърденията на видни политици

...
Агенция на Република България по повод твърденията на видни политици
Коментари Харесай

ПИК сезира прокуратурата за далаверата за милиони на Киро и Асен в Булгаргаз

Агенция на Република България във връзка изказванията на видни политици и специалисти, че новото управление на " Булгаргаз " е продало 60 хиляди мегаватчаса природен газ за няколко секунди.

Припомняме, че някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров и някогашният вътрешен министър Румен Петков сигнализираха, че назначеното от Кирил Петков и Асен Василев ново управление на " Булгаргаз " е направило страшна спекулация, продавайки на Румъния 60 000 мегавата природен газ за уикенда - нещо, което остарялото управление не е предписание с месеци. Двамата разкриха още, че самите покупко-продажбите са траели по 3 секунди.
свързани новини111870на 05.02.202257371на 05.02.2022
Бившите министри припомниха, че от началото на януари и министърът на енергетиката, и министър председателят упрекнаха „ Булгаргаз “, че продават природен газ на Румъния на по-ниски цени. Тогавашният шеф Николай Павлов отхвърляше. В събота новото управление на „ Булгаргаз “ е продало 60 хиляди мегават часа природен газ, като времето сред предлагането и реализацията на договорката е по-малко от 3 секунди. " Това е готова продажба за избрани компании ", безапелационен е Овчаров, а съгласно Петков единствено за няколко минути може да се разбере кои са медиаторите на покупко-продажбите и какви пари са прибрали.

Както заяви, тъкмо компанията " Булгаргаз ", реализираща милиарди оборот и облага, се трансформира в ябълката на раздора сред Кирил Петков и Румен Радев. Поведението на премиера и близкия му другар и вицепремиер Асен Василев издава, че двамата са решили да овладеят всички браншове и държавни сдружения, които носят облага и вършат големи обороти, с цел да могат небрежно да кешират присъединяване си във властта.
свързани новини181350на 03.02.2022
За сходни дейности от страна на двамата харвардски представители приказва и съботната договорка на " Булгаргаз " с Румъния, от която " Булгаргаз " е изкарало десетки левове.

Точно затова и след изявленията на специалисти и политици, организация прокуратурата, която да ревизира има ли нередности в договорката на държавната компания. Приложено изпратихме на и публикациите в уеб страницата ни на Румен Петков и Румен Овчаров, в които се съдържат данни и обстоятелства, които би следвало да бъдат обект на инспекция и вероятно следствие, в случай че са налице доказателства за осъществено закононарушение.

Очакваме от да предприеме нужните дейности и да се самосезира, с цел да се откри дали са налице данни за нарушавания или закононарушения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР