Агенция Митници 300 000 турски лири задържаха митническите служители на МП

...
Агенция Митници
300 000 турски лири задържаха митническите служители на МП
Коментари Харесай

Хванаха млад българин на границата с 300 000 турски лири

Агенция Митници 300 000 турски лири задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на български автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 07.11.2018 година митническите чиновници селектират за инспекция лек автомобил с българска регистрация, ръководен от 21-годишен български жител, който пътувал самичък и декларирал, че не придвижва движимости, артикули, благородни метали или парични средства за обявление. При инспекцията митническите чиновници откриват, че в персоналния багаж на пасажера, както и в джобовете на якето му, са укрити недекларирани 1500 банкноти в купюри по 200 турски лири. Недекларираната валута е конфискувана според наредбите на Валутния закон и настоящия Регламент /ЕО/ 1889/2005 на Европейския парламент и на Съвета от 26 октомври 2005 година

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс. Разследването се прави от проверяващ митнически контрольор от Митница Бургас под наблюдението на Районна прокуратура -Свиленград.

От началото на годината досега на Министерство на правосъдието Капитан Андреево е арестувана недекларирана валута с левовата равноценност близо половин милион лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР