Агенция „Митници“ предоставя на Министерството на здравеопазването 51 250 защитни

...
Агенция „Митници“ предоставя на Министерството на здравеопазването 51 250 защитни
Коментари Харесай

Агенция „Митници“ дава близо 470 000 защитни средства за борба с коронавируса

Агенция „ Митници “ дава на Министерството на здравеопазването 51 250 защитни маски за лице, 1298 шлема и 417 200 защитни ръкавици, с цел да послужат за предварителна защита на риска от разпространяването и последствията от COVID-19, оповестиха от организацията.

Стоките са отнети в интерес на страната по влезнали в действие наказателни постановления. Опитите за контрабандно преместване на маските, ръкавиците и шлемовете са предотвратени при инспекции на влизащи в страната от Турция транспортни средства на митническите пунктове "Капитан Андреево " и "Малко Търново " в интервала март - юни тази година.

По-голяма част от защитните средства са били укрити сред групажна стока, транспортирана в товарни коли. При един от случаите камион с българска регистрация влиза в страната от Турция през "Капитан Андреево " на 17 март на път за страна от Европейския съюз.

При инспекцията се открива, че измежду заявената стока - текстилни произведения, са укрити 4020 кутии с по 100 броя защитни ръкавици и 260 шлема. Предоставените безплатно артикули са позволени за свободно обращение без да се таксуват с вносно мито на съображение

Постановление №75 на Министерския съвет и Регламент (ЕО) № 1186/2009. Заповедта на шефа на Агенция „ Митници “ е на съображение чл.239 ал.5 от Закона за митниците.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР