Агенция Митници“ и Филип Морис България подновиха сключения през 2007

...
Агенция Митници“ и Филип Морис България подновиха сключения през 2007
Коментари Харесай

Агенция Митници поднови меморандума за разбирателство с...

Агенция „ Митници “ и Филип Морис България възобновиха подписания през 2007 година Меморандум за съгласие. Борбата с контрабандата на тютюневи произведения остава приоритет, както за държавната институция, по този начин и за Филип Морис, се показва в документа, който удостоверява като области на съдействие образованието и обмена на информация във връзка контрабандни и подправени тютюневи произведения, носещи марки на компанията. Ще продължат и изследванията за оценка на противозаконния пазар в България и Европейски Съюз, които с изключение на информация за размера, са източник и на потребни данни за типа на тютюневите произведения, непредназначени за локалния пазар.

По време на подписването шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов и Георгиос Маргонис, Управител на Филип Морис България, регистрираха съдействие в битката с противозаконната търговия с тютюневи произведения досега и постигнатите от страната отлични резултати. Двете страни се съгласиха, че от значително значение също е и повишението на информираността на обществото по отношение на следствията от противозаконната търговия с тютюневи произведения и обвързваните с нея закононарушения, заради което съдействието в тази посока ще продължи.

Предвид идното одобрение на Протокола за унищожаване на противозаконната търговия с тютюневи произведения към Рамковата Конвенция за надзор на тютюна на Световната здравна организация, както и поради обстоятелството, че през 2019 година ще се вкара една от най-сложните регулации в бранша – система за маркиране и следене на тютюневите артикули по Директивата за тютюневите произведения, Агенция „ Митници “ и Филип Морис България показаха убеденост, че като резултат на взаимната работа всички планувани в тези документи механизми и системи ще бъдат осъществени сполучливо и в период.

Директорът на Агенция „ Митници “ Георги Костов сложи висока оценка за взаимната активност на администрацията и Филип Морис България и очерта съдействието сред страната и тютюневия отрасъл като образец за транспарантно и интензивно партньорство, довело до позитиви за бизнеса, администрацията и жителите.

Георгиос Маргонис, Управител на Филип Морис България, затвърди желанието на компанията да спомага с запаси и експертиза от най-хубавите практики на промишлеността за битка с противозаконни артикули.

Едновременно с подписването на Меморандума бяха дарени и седем оперативни автомобила, които ще бъдат употребявани в ежедневната работа по предварителна защита и секване на разпространяването на незаконни тютюневи произведения.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР