Агенция Блумбърг представи класация на "най-нещастните" икономики в света. На

...
Агенция Блумбърг представи класация на "най-нещастните" икономики в света. На
Коментари Харесай

Блумбърг обяви най-нещастните икономики в света

Агенция Блумбърг показа ранглиста на "най-нещастните " стопански системи в света. На върха на оповестения през вчерашния ден Bloomberg Misery Index за 2019 година е Венецуела.

Латиноамериканската страна оглавява класацията за пета поредна година. Правителството й не разгласява публична статистика за стопанската система й от 2016 година, само че анализаторите на Блумбърг допускат, че равнището на инфлация за 2019 година е достигнало 8 милиона %.

На второ място в рейтинга е ситуирана Аржентина, а на трето - ЮАР. Шестото място е заето от Украйна.

Русия е заема 17-о място, което специалистите свързват с прогнозния напредък на цените, високата инфлация и стагнацията в равнището на безработица.

Според създателите на класацията "най-щастливи " са Тайланд, Швейцария и Сингапур.

Рейтингът се базира на от дълго време одобреното схващане, съгласно което инфлацията и безработицата като цяло илюстрират какъв брой добре се усеща популацията на дадена страна. Тази година той за първи път е основан на проучвания на икономисти, а не на статистически данни, както до момента.

Понякога обаче ниските индикатори в двете категории могат и да бъдат заблуждаващи. Постоянно ниските цени могат да бъдат симптом за едва търсене, а прекомерно ниската безработица може да ограничи опциите на служащите, които желаят да си сменят работата с по-добра, разясняват от организацията.

Bloomberg Misery Index обгръща 62 страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР