Агенциите XL Media и APRA Porter Novelli са подали оферти

...
Агенциите XL Media и APRA Porter Novelli са подали оферти
Коментари Харесай

Държавното тото ще изхарчи 6.7 млн. лв. за реклама за две години

Агенциите XL Media и APRA Porter Novelli са подали предложения за рекламно обслужване на тотото през идващите две години. Изборът ще бъде изработен въз основата най-ниска препоръчана цена. Това се случва, в случай че директната реклама на хазарт е неразрешена от закона.
В средата на март " Български състезателен тотализатор " (БСТ) разгласи социална поръчка за медийно и рекламно обслужване през идващите две години. Бюджетът на държавното сдружение за интервала е 6.7 млн. лева без Данък добавена стойност, който включва връзка в разнообразни канали, изследвания и образуване на събития. За обслужване на тотото аплайваха две организации - XL Media и APRA Porter Novelli, като изборът на сътрудник ще бъде на база най-ниска препоръчана цена.
Агенциите XL Media и APRA Porter Novelli са подали предложения за рекламно обслужване на тотото през идващите две години. Изборът ще бъде изработен въз основата най-ниска препоръчана цена. Това се случва, в случай че директната реклама на
хазарт е неразрешена от закона.
В средата на март " Български състезателен тотализатор " (БСТ) разгласи социална поръчка за медийно и рекламно обслужване през идващите две години. Бюджетът на държавното сдружение за интервала е 6.7 млн. лева без Данък добавена стойност, който включва връзка в разнообразни канали, изследвания и образуване на събития. За обслужване на тотото аплайваха две организации - XL Media и APRA Porter Novelli, като изборът на сътрудник ще бъде на база най-ниска препоръчана цена.

Макар директната реклама на
хазарт по закон да е неразрешена, браншът всяка година усилва рекламното си наличие във всички канали. Брутните разноски в тв на сдружението за интервала са в размер на 11.2 млн. лева Те отразяват цената на рекламите по публични цени, само че в реалност вложените средства са доста по-малко. На въпрос на " Капитал " от тотото прецизират, че плануваният им бюджет за идващите две години е неизменен по отношение на миналите две.
В търсене на организация
По думите на изпълнителния шеф на тотото Ангел Иванов от май 2022 година сдружението не употребява услугите на организация за медийно обслужване. " Последните две организации, с които държавно дружество " Български състезателен тотализатор " е партнирало са " Апра " и " Директ медия ", споделя още той. APRA Porter Novelli е благосъстоятелност на Томислав Цолов и е една от най-големите PR организации в страната с 3.3 млн. лева доходи за 2021 година Другият някогашен сътрудник на тотото - медийната организация Direct Media пък е част от групата Direct Media Group Bulgaria, обвързвана с Красимир Гергов. За 2021 година организацията регистрира 14.1 млн. лева доходи.
Реклама
Сега, в търсене на нова организация, от БСТ оповестиха социална поръчка за 6.7 млн. лева без Данък добавена стойност. Потенциалният сътрудник ще обслужва тотото през идващите две години, като предметът на поръчката включва:

билбордове в девет огромни града в страната разработване на рекламно видео онлайн и печатна реклама пазарно изследване за удовлетвореността на клиентите и настройките им във връзка с стандарта за виновна игра разработване на рекламни материали брандинг осъществяване на събития разпространение на програмата " Тото клуб ".

В резултат единствено две организации са подали предложения за партньорство с тотото. Това са " Апра " и " Екс Ел медия ". Изборът ще бъде изработен на база най-ниска препоръчана цена.

По думите на изпълнителния шеф Ангел Иванов рекламирането на лотарийните игри би трябвало да се случва с изключително внимание и да се предприеме метод, който да разпространява пред обществеността виновните практики. " Дейността на БСТ е обвързана с поддръжката на спорта и културата в България. С всяко свое присъединяване в игрите, предлагани от БСТ, играчите подкрепят триумфите на българския спорт и просвета ", добавя той.
Реклама
За 2021 година общо 14.6% от приходите на държавното сдружение са отчислени към Министерството на младежта и спорта. " За 2022 година към момента нямаме одитирани данни, само че като безспорна стойност отчисленията ще надвишат тези от 2021 година и прогнозната им стойност е към 42.9 млн. лева ", споделя още пред " Капитал " Иванов.
Кои са претендентите
Медийната организация XL Media e под ръководството на Стилян Шишков, който е и изпълнителен шеф и създател на медиата Sportal. За 2021 година компанията регистрира растеж в приходите от над 190% до 45.8 млн. лева В потребителско портфолио на организацията влизат главно компании за
залагания, които през последните две години доста усилиха рекламните си инвестиции. По думите на медия шефът Даниела Караиванова пред " Капитал " точно опитът на организацията в обслужването на клиенти от този бранш е повода да подадат оферта за БСТ. Тя добавя, че за първи път вземат участие в поръчка на тотото.

APRA Porter Novelli е работила по връзката на държавната компания преди две години. " Винаги съм твърдял, че страната е несъмнено най-големия клиент в нашия бизнес и е разумно да бъде обслужван от най-големите. APRA BCG [APRA Porter Novelli Balkans Communication Group e цялостното изписване на марката - бел.ред.] като участник отговоря на всички заложени критерии, потвърдено имаме потенциал да осъществим поръчката и не на последно място имаме отлични резултати при обслужването на този клиент преди две години ", разяснява пред " Капитал " притежателят на организацията Томислав Цолов. Той добавя, че при множеството поръчки, в които организацията взе участие, става въпрос за информационни акции и се чакат резултати по-скоро в областта на публичността.

В края на предходната година. Сред клиентите на организацията са " Метро ", Paradise Center и Nestle.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР